Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
- 4 stora mogna persikor
- 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 250 gr mascarpone
- ¾ dl socker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 8 krossade amarettikakor
- 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:
Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.
Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.
Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.
Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!
Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
- 4 stora mogna persikor
- 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 250 gr mascarpone
- ¾ dl socker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 8 krossade amarettikakor
- 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:
Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.
Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.
Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.
Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!
Fler italienska desserter !
Tortino di cioccolato con cuore fondente
Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.
Gelato Con Limoncello e Menta
Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...