Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
4 stora mogna persikor 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak 1 msk färskpressad citronjuice 250 gr mascarpone ¾ dl socker 2 ½ dl vispgrädde 8 krossade amarettikakor 2 msk lätt rostad flagad mandel Gör så här:Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl. Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott. Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche! Källa: Giallo Zaffareno Hitta fler recept på italienska desserter här. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
4 stora mogna persikor 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak 1 msk färskpressad citronjuice 250 gr mascarpone ¾ dl socker 2 ½ dl vispgrädde 8 krossade amarettikakor 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl. Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott. Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche! Källa: Giallo Zaffareno Hitta fler recept på italienska desserter här. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Fler italienska desserter !
Crema di mascarpone con fragole
Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens…
Panforte – italiensk nougatkaka
Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…
Crostata con ricotta e limoncello
En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…