Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
- 4 stora mogna persikor
- 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 250 gr mascarpone
- ¾ dl socker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 8 krossade amarettikakor
- 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:
Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.
Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.
Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.
Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!
Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor
Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
- 4 stora mogna persikor
- 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 250 gr mascarpone
- ¾ dl socker
- 2 ½ dl vispgrädde
- 8 krossade amarettikakor
- 2 msk lätt rostad flagad mandel
Gör så här:
Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.
Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.
Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.
Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!
Fler italienska desserter !
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!