Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:

  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel

 

 

Gör så här:

Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.

 

Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.

 

Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.

Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!

 

Källa: Giallo Zaffareno

Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:

  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel

Gör så här:

Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.

 

Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.

 

Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.

Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!

 

Källa: Giallo Zaffareno

Fler italienska desserter !

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!

Läs mer

Torta-di-nocciola

Torta di nocciola – Hasselnötskaka

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.

Läs mer

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Läs mer

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer