Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel
 Gör så här:Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl. Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott. Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche! Källa: Giallo Zaffareno Hitta fler recept på italienska desserter här. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Fyra fantastiska recept !

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese är det italienska samlingsnamnet för…

Läs recept

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs recept

umbricelli

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…

Läs recept

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Kalv på romerskt vis. Värm oljan i…

Läs recept