Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:

  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel

 

 

Gör så här:

Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.

 

Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.

 

Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.

Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!

 

Källa: Giallo Zaffareno

Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:

  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel

Gör så här:

Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.

 

Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.

 

Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.

Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!

 

Källa: Giallo Zaffareno

Fler italienska desserter !

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Read More

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och…

Read More

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för…

Read More

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Read More