Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel
 Gör så här:Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl. Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott. Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche! Källa: Giallo Zaffareno Hitta fler recept på italienska desserter här. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:
  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel

Gör så här:Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl. Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott. Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche! Källa: Giallo Zaffareno Hitta fler recept på italienska desserter här. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Fler italienska desserter !

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Läs recept

tiramisú-al-limoncello

Tiramisú Al Limoncello

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs recept

tiramisu-med-pepparkakor

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs recept

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för…

Läs recept