TRATTORIA AL POMPIERE
Om du har hittat fram till det vackra torget Piazza dell’Erbe i Verona så är du bara ett par kvarter från en av våra favoritrestauranger. Vid torgets södra ände svänger du höger och här väntar en genuin matupplevelse.
Trattorian öppnades för ungefär hundra år sedan av en pensionerad brandman som aldrig döpte restaurangen, utan den kallades helt enkelt för Trattoria Al Pompiere - ”brandmannens trattoria” av gästerna vilket så småningom också blev det officiella namnet.
Det här är en okomplicerad men elegant restaurang med en varm och välkomnande atmosfär. Det är lätt att äta sig mätt på deras ost- och charkbrickor där du kan välja mellan 35 olika salumi och 100 ostar, alla italienska, som skärs upp på den vackert röda skärmaskinen i hörnet av matsalen. Men spara lite plats för de har såklart också typiska venetianska rätter; pasta, risotto, köttgrytor med polenta och mycket annat gott.
Tycker du om vinerna från Veneto, och Amarone i synnerhet, så är den gedigna vinlistan en skattkammare att botanisera i.
Glöm inte att boka bord – här är i princip alltid fullbokat! BUON APPETITO!
Marco Colicchio Cinquanta Filari
Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…
Poggio le Volpi Roma Rosso
Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…
Fyra fantastiska recept !
Din egen pizzasås
Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.
Semifreddo
Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lätt...
Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.