Spritz di natale
En vintrig version av spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Ingredienser:
- 5 cl (0,5 dl) aperol eller villa cardea aperitivo
- 5 cl (0,5 dl) prosecco
- 2 cl soda vatten
- 2 cl tranbärsjuice
- is
- Ev. färsk rosmarin
- Ev. frysta tranbär
Gör så här:
Fyll ett stort vinglas med is. Häll i aperol/villa cardea och prosecco. Toppa med tranbärsjuice och soda vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin och frysta tranbär. Servera direkt!
Spritz di natale
En vintrig version av spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Ingredienser:
- 5 cl (0,5 dl) aperol eller villa cardea aperitivo
- 5 cl (0,5 dl) prosecco
- 2 cl soda vatten
- 2 cl tranbärsjuice
- is
- Ev. färsk rosmarin
- Ev. frysta tranbär
Gör så här:
Fyll ett stort vinglas med is. Häll i aperol/villa cardea och prosecco. Toppa med tranbärsjuice och soda vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin och frysta tranbär. Servera direkt!
Mer italiensk jul !
Crostini con ricotta e fichi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.