Spritz di natale

En vintrig version av spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.

 

Ingredienser:

  • 5 cl (0,5 dl) aperol eller villa cardea aperitivo
  • 5 cl (0,5 dl) prosecco
  • 2 cl soda vatten
  • 2 cl tranbärsjuice
  • is
  • Ev. färsk rosmarin
  • Ev. frysta tranbär

 

Gör så här:

Fyll ett stort vinglas med is. Häll i aperol/villa cardea och prosecco. Toppa med tranbärsjuice och soda vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin och frysta tranbär. Servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spritz di natale

En vintrig version av spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.

 

Ingredienser:

  • 5 cl (0,5 dl) aperol eller villa cardea aperitivo
  • 5 cl (0,5 dl) prosecco
  • 2 cl soda vatten
  • 2 cl tranbärsjuice
  • is
  • Ev. färsk rosmarin
  • Ev. frysta tranbär

Gör så här:

Fyll ett stort vinglas med is. Häll i aperol/villa cardea och prosecco. Toppa med tranbärsjuice och soda vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin och frysta tranbär. Servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer