Insalata Pantesca

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur och gastronomiska skatter, bland annat öns egen kapris som säljs insaltad. Kaprisen brukar finnas i välsorterade butiker men det går såklart att ersätta med den ”vanliga”. Det här är en färgstark och fräsch sallad fylld av smaker från Medelhavet, som blir extra god under försommaren när vi kan använda svenska primörer som färskpotatis och färsk lök.

 

Ingredienser:

  • 400 gr potatis
  • 300 gr smakrika färska tomater
  • Ca 30 gr saltad kapris från Pantelleria
  • 50 gr urkärnade oliver
  • 1 rödlök
  • Vitvinsvinäger och olivolja efter smak
  • Färsk basilika och torkad oregano efter smak
  • Salt och svartpeppar efter smak

 

Gör så här:

Börja med att koka potatisen med skal tills den är klar. Låt den sedan svalna i kallt saltat vatten; tiden varierar såklart efter storleken på potatisen. Om du använder saltad kapris måste du skölja den och låta den rinna av. Skiva löken och dela tomaterna i bitar.

 

Häll lök, tomater, oliver och kapris i en stor skål. Krydda med hackad basilika och torkad oregano. Skala potatisen och dela den i bitar. Blanda ner potatisen i salladen och krydda med vinäger, olivolja, salt och peppar efter smak.  Salladen är klar att servera som den är men den är också ett utmärkt tillbehör till en grillad fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur och gastronomiska skatter, bland annat öns egen kapris som säljs insaltad. Kaprisen brukar finnas i välsorterade butiker men det går såklart att ersätta med den ”vanliga”. Det här är en färgstark och fräsch sallad fylld av smaker från Medelhavet, som blir extra god under försommaren när vi kan använda svenska primörer som färskpotatis och färsk lök.

 

Ingredienser:

  • 400 gr potatis
  • 300 gr smakrika färska tomater
  • Ca 30 gr saltad kapris från Pantelleria
  • 50 gr urkärnade oliver
  • 1 rödlök
  • Vitvinsvinäger och olivolja efter smak
  • Färsk basilika och torkad oregano efter smak
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

Börja med att koka potatisen med skal tills den är klar. Låt den sedan svalna i kallt saltat vatten; tiden varierar såklart efter storleken på potatisen. Om du använder saltad kapris måste du skölja den och låta den rinna av. Skiva löken och dela tomaterna i bitar.

 

Häll lök, tomater, oliver och kapris i en stor skål. Krydda med hackad basilika och torkad oregano. Skala potatisen och dela den i bitar. Blanda ner potatisen i salladen och krydda med vinäger, olivolja, salt och peppar efter smak.  Salladen är klar att servera som den är men den är också ett utmärkt tillbehör till en grillad fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...

Läs mer

Spritz Estivo

Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm