Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur och gastronomiska skatter, bland annat öns egen kapris som säljs insaltad. Kaprisen brukar finnas i välsorterade butiker men det går såklart att ersätta med den ”vanliga”. Det här är en färgstark och fräsch sallad fylld av smaker från Medelhavet, som blir extra god under försommaren när vi kan använda svenska primörer som färskpotatis och färsk lök.
Ingredienser:
- 400 gr potatis
- 300 gr smakrika färska tomater
- Ca 30 gr saltad kapris från Pantelleria
- 50 gr urkärnade oliver
- 1 rödlök
- Vitvinsvinäger och olivolja efter smak
- Färsk basilika och torkad oregano efter smak
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att koka potatisen med skal tills den är klar. Låt den sedan svalna i kallt saltat vatten; tiden varierar såklart efter storleken på potatisen. Om du använder saltad kapris måste du skölja den och låta den rinna av. Skiva löken och dela tomaterna i bitar.
Häll lök, tomater, oliver och kapris i en stor skål. Krydda med hackad basilika och torkad oregano. Skala potatisen och dela den i bitar. Blanda ner potatisen i salladen och krydda med vinäger, olivolja, salt och peppar efter smak. Salladen är klar att servera som den är men den är också ett utmärkt tillbehör till en grillad fisk.
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur och gastronomiska skatter, bland annat öns egen kapris som säljs insaltad. Kaprisen brukar finnas i välsorterade butiker men det går såklart att ersätta med den ”vanliga”. Det här är en färgstark och fräsch sallad fylld av smaker från Medelhavet, som blir extra god under försommaren när vi kan använda svenska primörer som färskpotatis och färsk lök.
Ingredienser:
- 400 gr potatis
- 300 gr smakrika färska tomater
- Ca 30 gr saltad kapris från Pantelleria
- 50 gr urkärnade oliver
- 1 rödlök
- Vitvinsvinäger och olivolja efter smak
- Färsk basilika och torkad oregano efter smak
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att koka potatisen med skal tills den är klar. Låt den sedan svalna i kallt saltat vatten; tiden varierar såklart efter storleken på potatisen. Om du använder saltad kapris måste du skölja den och låta den rinna av. Skiva löken och dela tomaterna i bitar.
Häll lök, tomater, oliver och kapris i en stor skål. Krydda med hackad basilika och torkad oregano. Skala potatisen och dela den i bitar. Blanda ner potatisen i salladen och krydda med vinäger, olivolja, salt och peppar efter smak. Salladen är klar att servera som den är men den är också ett utmärkt tillbehör till en grillad fisk.
Fyra fantastiska recept !
Limoncello Sour
Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som svalkar under varma och soliga dagar. En riktig smaksensation!
Insalata di ceci estive
Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.
Pasta con ragù di lenticchie
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...