ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.

Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.

 

Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

 

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.

 

Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.

 

Läs också:

Recept på klassisk Tiramisú

Trentino – årets vinregion

ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.

Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.

 

Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.

 

Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.

 

Läs också:

Recept på klassisk Tiramisú

Trentino – årets vinregion

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta-di-nocciola

Torta di nocciola – Hasselnötskaka

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.

Läs mer

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...

Läs mer

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska? Allt du behöver är ...

Läs mer

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...

Läs mer