ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige
Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.
Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.
Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:
- 2 ägg
- 2 ½ dl mjölk
- 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
- 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
- 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
- 1 msk rom
- Florsocker
- Valfri sylt
Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.
Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.
Läs också:
ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige
Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.
Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.
Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:
- 2 ägg
- 2 ½ dl mjölk
- 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
- 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
- 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
- 1 msk rom
- Florsocker
- Valfri sylt
Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.
Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.
Läs också:
Fler italienska desserter !
Torta di biscotti e cioccolato
En underbar och krämig italiensk tårta av choklad och mascarpone och en botten av biscotti.
Cannoli med apelsin och pistage
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.
Tortino di cioccolato con cuore fondente
Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...
Torta Caprese
Peter Nordin,Reportage,Desserter,Just nu
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se