ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.

Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.

 

Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

 

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.

 

Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.

 

Läs också:

Recept på klassisk Tiramisú

Trentino – årets vinregion

ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från Trentino-Regionen Alto Adige

Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.

Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.

 

Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
  • 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
  • 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
  • 1 msk rom
  • Florsocker
  • Valfri sylt

Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.

 

Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.

 

Läs också:

Recept på klassisk Tiramisú

Trentino – årets vinregion

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Read More

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan…

Read More

Tiramisù-klassisk-italiensk

Tiramisù – klassisk italiensk

Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten,…

Read More

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Read More