ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från regionen Trentino-Alto Adige
Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.
Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.
Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:
- 2 ägg
- 2 ½ dl mjölk
- 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
- 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
- 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
- 1 msk rom
- Florsocker
- Valfri sylt
Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.
Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.
Läs också:
ŠmòrnŠmòrn - Äppelpannkaka från regionen Trentino-Alto Adige
Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn och påminner om regionens historia som en del av det österrikiska kejsardömet.
Denna italienska dessert passar utmärkt efter en dag i skidbacken, eller till vilken dag som helst (såklart!). En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i denna dessert gör att hela rätten lyfter.
Ingredienser till Šmòrn – Äppelkaka:
- 2 ägg
- 2 ½ dl mjölk
- 30 gr (ca 2 ½ msk) socker
- 125 gr (ca 2 dl) vetemjöl
- 2 äpplen, skuren i bitar/skivor/klyftor
- 1 msk rom
- Florsocker
- Valfri sylt
Gör så här:
Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt en skvätt Rom efter behag och vänd ner äppelbitarna. Glöm inte att smaka av! Stek allt i en stekpanna med lite smör eller olja. Vänd så att den blir stekt på båda sidorna. Dela pannkakan i större bitar innan den är helt klar och strö sedan över sockret.
Lägg upp på ett fat, pudra med florsocker och servera tillslut med valfri sylt.
Buon appetito! Smaklig måltid! Njut nu av din Šmòrn.
Läs också:
Fler italienska desserter !
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Cannoli med apelsin och pistage
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.
Cannoli al limoncello
Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...