Risotto MilaneseSaffransrisotto

Recept av: Peter Nordin Ingredienser:
  • 300 g ris Vialone Nano
  • 70 g smör
  • 50 g lök fint hackad
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1,5 g saffranspulver
  • 1,2 liter oxmärgsfond
  • 60 g riven parmesan
  • salt och peppar
 Gör så här:1. Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme i en tjockbottnad vid kastrull på spisen 4–5 minuter under omrörning med träsked. 2. Tillsätt löken och sautera 5 minuter. Lägg i riset och fortsätt sautera på svag värme 3–4 minuter. Rör hela tiden med träsked i sakta rörelser i kastrullens botten. Tillsätt vinet och låt koka bort medan du rör i kastrullen. 3. Processen att göra risotto tar ca 17–20 minuter. Öka värmen till medelhög. Tillsätt 2 dl av kalvfonden i kastrullen med allt ris och låt vätskan koka bort medan du rör hela tiden. Upprepa proceduren ytterligare en gång. 4. Nu lägger du i saffranen i kalvfonden och låt sjuda 1–2 minuter. Tillsätt 2 dl av saffrans-kalvfonden till riset och låt allt koka bort på nytt medan du rör. Upprepa på nytt två gånger. Nu bör din saffrans-kalvfond nästan vara slut. 5. Smaka av att riset har tuggmotstånd. Riset skall inte ha en rå kärna men vara markant fast och mjuk på samma gång. 6. Dra bort från värmen rör in resterande smör och den rivna osten. Nu skall du röra med hög hastighet 2–3 minuter för att bygga upp krämigheten i risotton. Smaka av med salt och peppar. 7. Lägg på ett lock över risotton och låt vila 2 minuter. 8. Precis innan servering tillsätter du några matskedar av den kokande saffrans-kalvfonden och rör runt så du får en perfekt struktur. Läs också:Italienska julreceptVegetarisk Risotto Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.3 / 5. Antal recensioner 9

Inget betyg än så länge

Risotto MilaneseSaffransrisotto

Recept av: Peter Nordin Ingredienser:
  • 300 g ris Vialone Nano
  • 70 g smör
  • 50 g lök fint hackad
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1,5 g saffranspulver
  • 1,2 liter oxmärgsfond
  • 60 g riven parmesan
  • salt och peppar

Gör så här:1. Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme i en tjockbottnad vid kastrull på spisen 4–5 minuter under omrörning med träsked. 2. Tillsätt löken och sautera 5 minuter. Lägg i riset och fortsätt sautera på svag värme 3–4 minuter. Rör hela tiden med träsked i sakta rörelser i kastrullens botten. Tillsätt vinet och låt koka bort medan du rör i kastrullen. 3. Processen att göra risotto tar ca 17–20 minuter. Öka värmen till medelhög. Tillsätt 2 dl av kalvfonden i kastrullen med allt ris och låt vätskan koka bort medan du rör hela tiden. Upprepa proceduren ytterligare en gång. 4. Nu lägger du i saffranen i kalvfonden och låt sjuda 1–2 minuter. Tillsätt 2 dl av saffrans-kalvfonden till riset och låt allt koka bort på nytt medan du rör. Upprepa på nytt två gånger. Nu bör din saffrans-kalvfond nästan vara slut. 5. Smaka av att riset har tuggmotstånd. Riset skall inte ha en rå kärna men vara markant fast och mjuk på samma gång. 6. Dra bort från värmen rör in resterande smör och den rivna osten. Nu skall du röra med hög hastighet 2–3 minuter för att bygga upp krämigheten i risotton. Smaka av med salt och peppar. 7. Lägg på ett lock över risotton och låt vila 2 minuter. 8. Precis innan servering tillsätter du några matskedar av den kokande saffrans-kalvfonden och rör runt så du får en perfekt struktur. Läs också:Italienska julreceptVegetarisk Risotto Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.3 / 5. Antal recensioner 9

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…

Läs recept

spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den…

Läs recept

Pizza bianco med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett…

Läs recept

Insalata di fave

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…

Läs recept