Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar

En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt!

 

Ingredienser Spaghetti aglio olio:

  • 4 portioner spaghetti
  • 3 – 5 vitlöksklyftor efter smak
  • 1 – 2 färsk röd chili efter smak
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Ev. hackad persilja
  • Ev. rostade brödsmulor

 

Gör så här:

Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända. Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten.

Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin!

Njut nu av din Spaghetti aglio olio!

Buon appetito!

Läs också:

Recept på pasta
Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar

En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt!

 

Ingredienser Spaghetti aglio olio:

  • 4 portioner spaghetti
  • 3 – 5 vitlöksklyftor efter smak
  • 1 – 2 färsk röd chili efter smak
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Ev. hackad persilja
  • Ev. rostade brödsmulor

Gör så här:
Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända.

Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten. Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin! Njut nu av din Spaghetti aglio olio!

Buon appetito!

Läs också:
Recept på pasta
Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pan-dei-morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.

Läs mer

milano torino

Milano – Torino

En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.

Läs mer