Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar
En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt! Ingredienser Spaghetti aglio olio:
4 portioner spaghetti 3 - 5 vitlöksklyftor efter smak 1 - 2 färsk röd chili efter smak Olivolja av hög kvalitet Ev. hackad persilja Ev. rostade brödsmulor Gör så här:Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända. Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten. Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin! Njut nu av din Spaghetti aglio olio! Buon appetito! Läs också:Recept på pastaVegetariska recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar
En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt! Ingredienser Spaghetti aglio olio:
4 portioner spaghetti 3 - 5 vitlöksklyftor efter smak 1 - 2 färsk röd chili efter smak Olivolja av hög kvalitet Ev. hackad persilja Ev. rostade brödsmulor
Gör så här:Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända. Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten. Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin! Njut nu av din Spaghetti aglio olio! Buon appetito! Läs också:Recept på pastaVegetariska recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…
Danubio Napoletano
Recept,Förrätter / Antipasti,Bröd,Italiensk buffé
Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den…
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på…
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Recept,Pasta,Vegetariskt,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…