Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar

En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt! Ingredienser Spaghetti aglio olio:
  • 4 portioner spaghetti
  • 3 - 5 vitlöksklyftor efter smak
  • 1 - 2 färsk röd chili efter smak
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Ev. hackad persilja
  • Ev. rostade brödsmulor
 Gör så här:Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända. Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten. Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin! Njut nu av din Spaghetti aglio olio! Buon appetito! Läs också:Recept på pastaVegetariska recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar

En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt! Ingredienser Spaghetti aglio olio:
  • 4 portioner spaghetti
  • 3 - 5 vitlöksklyftor efter smak
  • 1 - 2 färsk röd chili efter smak
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Ev. hackad persilja
  • Ev. rostade brödsmulor

Gör så här:Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända. Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten. Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin! Njut nu av din Spaghetti aglio olio! Buon appetito! Läs också:Recept på pastaVegetariska recept Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…

Läs recept

DANUBIO NAPOLETANO

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den…

Läs recept

Pasta-con-zucchine-e-cozze

Pasta con zucchine e cozze

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på…

Läs recept

cacio e pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…

Läs recept