Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar

En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt!

 

Ingredienser Spaghetti aglio olio:

  • 4 portioner spaghetti
  • 3 – 5 vitlöksklyftor efter smak
  • 1 – 2 färsk röd chili efter smak
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Ev. hackad persilja
  • Ev. rostade brödsmulor

 

Gör så här:

Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända. Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten.

Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin!

Njut nu av din Spaghetti aglio olio!

Buon appetito!

Läs också:

Recept på pasta
Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti aglio olio e peperoncinoPasta med vitlök och chilipeppar

En mycket snabblagad italiensk pastarätt som är en perfekt middag en ljummen vår- eller försommarkväll. Här kommer ett recept på en äkta italiensk pastarätt!

 

Ingredienser Spaghetti aglio olio:

  • 4 portioner spaghetti
  • 3 – 5 vitlöksklyftor efter smak
  • 1 – 2 färsk röd chili efter smak
  • Olivolja av hög kvalitet
  • Ev. hackad persilja
  • Ev. rostade brödsmulor

Gör så här:
Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär även chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna, tillsätt vitlök och chilipeppar. Bryn dem sedan på mycket låg värme, så att de inte blir brända.

Koka sedan pastan al dente i väl saltat vatten. Ta upp den färdiga pastan och vänd ner i pannan tillsammans med lite av kokvattnet för att behålla stärkelsen i pastan (det blir dessutom en tydligare pastasmak). Rör om ordentligt för att blanda smakerna. Den som vill kan också toppa med hackad persilja och/eller rostade brödsmulor efter behag. Servera tillslut rykande varmt till ett gott glas vin! Njut nu av din Spaghetti aglio olio!

Buon appetito!

Läs också:
Recept på pasta
Vegetariska recept

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Amalfi Martini

Amalfi Martini

En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där citronlikören Limoncello för tankarna till den vackra Amalfi-kusten i södra ...

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer

tagliata-di-manzo

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Gör så här: Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till ...

Läs mer

Insalata Estiva

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm