Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås
Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):
- 500 g tomater
- 2 msk olivolja
- 100 g tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
- 400 g penne rigate
- 75 g riven pecorino
- Salt
Gör Penne all arrabiata så här:
Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastan och koka halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen.
Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen.
Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata.
Läs också dessa recept:
Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås
Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):
- 500 g tomater
- 2 msk olivolja
- 100 g tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
- 400 g penne rigate
- 75 g riven pecorino
- Salt
Gör Penne all arrabiata så här:
Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt och koka pastan halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen.
Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen.
Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata.
Läs också dessa recept:
Fyra fantastiska recept !
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.
Umbricelli med Bianchetto
Reportage,Pasta,Vi Gillar,Tomas Bacoccoli
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..
Insalata pomodori e stracciatella
Fräsch sallad med ugnsrostade söta tomater, krämig stracciatella och krispig pistage. Perfekt att servera som en antipasti eller....