Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås

Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):

  • 500 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
  • 400 g penne rigate
  • 75 g riven pecorino
  • Salt

 

Gör Penne all arrabiata så här:

Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna.

 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastan och koka halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen.

 

Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen.

 

Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata.

 

Läs också dessa recept:

Pasta-recept

Spaghetti alle vongole

Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås

Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):

  • 500 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 g tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
  • 400 g penne rigate
  • 75 g riven pecorino
  • Salt

Gör Penne all arrabiata så här:

Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna.

 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt och koka pastan halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen.

 

Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen.

 

Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata.

 

Läs också dessa recept:

Pasta-recept

Spaghetti alle vongole

Tomatsås – Marinara

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har…

Read More

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Read More

Italiensk tomatvinägrett

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt…

Read More

Aperitivo

Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…

Read More