Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås

Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):
  • 500 gr tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 gr tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
  • 400 gr penne rigate
  • 75 gr riven pecorino
  • Salt
 Gör Penne all arrabiata så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastan och koka halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen. Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen. Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata. Läs också dessa recept:Pasta-receptSpaghetti alle vongoleTomatsås - Marinara Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås

Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):
  • 500 gr tomater
  • 2 msk olivolja
  • 100 gr tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter)
  • 400 gr penne rigate
  • 75 gr riven pecorino
  • Salt

Gör Penne all arrabiata så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt och koka pastan halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen. Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen. Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata. Läs också dessa recept:Pasta-receptSpaghetti alle vongoleTomatsås - Marinara Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Peter Nordins Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…

Läs recept

Insalata di tonno e carciofini

Insalata di tonno e carciofini

Insalata di tonno e carciofini. En god lite matigare…

Läs recept

Peposo-Dell'Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det…

Läs recept

limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det…

Läs recept