Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås
Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):
500 gr tomater 2 msk olivolja 100 gr tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon) 1 finhackad gul lök 2 finhackade vitlöksklyftor 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter) 400 gr penne rigate 75 gr riven pecorino Salt Gör Penne all arrabiata så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastan och koka halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen. Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen. Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata. Läs också dessa recept:Pasta-receptSpaghetti alle vongoleTomatsås - Marinara Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Penne all' ArrabiataPenne med kryddig tomatsås
Ingredienser till Penne all arrabiata (4 pers):
500 gr tomater 2 msk olivolja 100 gr tärnad pancetta (att föredra framför vanligt bacon) 1 finhackad gul lök 2 finhackade vitlöksklyftor 2 – 3 torkade peperoncini (små torkade chilifrukter) 400 gr penne rigate 75 gr riven pecorino Salt
Gör Penne all arrabiata så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök, vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme. När önskad styrka har uppnåtts lyft ur chilifrukterna. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt och koka pastan halva den tid som anges på förpackningen för en al dente-smak. Låt rinna av och spara en del av kokvattnet till såsen. Blanda ner penne, riven pecorino och 2-3 msk av kokvattnet i tomatsåsen och koka färdigt pastan i såsen under ständig omrörning. Servera gärna med lite extra riven pecorino på toppen. Buon appetito! Njut av din Penne all arrabiata. Läs också dessa recept:Pasta-receptSpaghetti alle vongoleTomatsås - Marinara Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Peter Nordins Tiramisù
Recept,Vi Gillar,Desserter,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…
Insalata di tonno e carciofini
Recept,Fisk/skaldjur,Sallader,Sommar
Insalata di tonno e carciofini. En god lite matigare…
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det…
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det…