Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien
Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.
Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
- 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
- 1 rödlök
- ½ fänkålshuvud
- Ca 20 svarta oliver, urkärnade
- Hackad röd chili efter smak
- 100 gr körsbärstomater
- Färsk mynta
- Färsk basilika
- En nypa salt
- Olivolja
Gör så här:
Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.
Läs också:
Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien
Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.
Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
- 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
- 1 rödlök
- ½ fänkålshuvud
- Ca 20 svarta oliver, urkärnade
- Hackad röd chili efter smak
- 100 gr körsbärstomater
- Färsk mynta
- Färsk basilika
- En nypa salt
- Olivolja
Gör så här:
Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Cantucci Toscani
Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...
Citronsås med Limoncello
Såser,Peter Nordin,Vegetariskt
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...