Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien
Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.
Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
- 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
- 1 rödlök
- ½ fänkålshuvud
- Ca 20 svarta oliver, urkärnade
- Hackad röd chili efter smak
- 100 gr körsbärstomater
- Färsk mynta
- Färsk basilika
- En nypa salt
- Olivolja
Gör så här:
Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.
Läs också:
Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien
Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.
Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
- 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
- 1 rödlök
- ½ fänkålshuvud
- Ca 20 svarta oliver, urkärnade
- Hackad röd chili efter smak
- 100 gr körsbärstomater
- Färsk mynta
- Färsk basilika
- En nypa salt
- Olivolja
Gör så här:
Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter
Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.