Insalata Siciliana di Arance

Apelsinsallad från Sicilien Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid. Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
  • 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • Ca 20 svarta oliver, urkärnade
  • Hackad röd chili efter smak
  • 100 gr körsbärstomater
  • Färsk mynta
  • Färsk basilika
  • En nypa salt
  • Olivolja
 Gör så här: Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt. Läs också:Recept på salladerRecept på Insalata di melone e prosciutto Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Insalata Siciliana di Arance

Apelsinsallad från Sicilien Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid. Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
  • 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • Ca 20 svarta oliver, urkärnade
  • Hackad röd chili efter smak
  • 100 gr körsbärstomater
  • Färsk mynta
  • Färsk basilika
  • En nypa salt
  • Olivolja

Gör så här: Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt. Läs också:Recept på salladerRecept på Insalata di melone e prosciutto Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

milano torino

Milano – Torino

En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan…

Read More

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i…

Read More

Fettuccine Alfredo

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…

Read More

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de…

Read More