Insalata Siciliana di Arance

Apelsinsallad från Sicilien Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid. Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
  • 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • Ca 20 svarta oliver, urkärnade
  • Hackad röd chili efter smak
  • 100 gr körsbärstomater
  • Färsk mynta
  • Färsk basilika
  • En nypa salt
  • Olivolja
 Gör så här: Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt. Läs också:Recept på salladerRecept på Insalata di melone e prosciutto Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Insalata Siciliana di Arance

Apelsinsallad från Sicilien Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid. Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
  • 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • Ca 20 svarta oliver, urkärnade
  • Hackad röd chili efter smak
  • 100 gr körsbärstomater
  • Färsk mynta
  • Färsk basilika
  • En nypa salt
  • Olivolja

Gör så här: Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt. Läs också:Recept på salladerRecept på Insalata di melone e prosciutto Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Pesto-alla-genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…

Läs recept

INSALATA DI CECI ESTIVE

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som…

Läs recept

FOCACCIA COL FORMAGGIO AL PESTO

Focaccia Col Formaggio Al Pesto

Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt…

Läs recept

Affogato-dränkt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…

Läs recept