Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid. Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco 1 rödlök ½ fänkålshuvud Ca 20 svarta oliver, urkärnade Hackad röd chili efter smak 100 gr körsbärstomater Färsk mynta Färsk basilika En nypa salt Olivolja Gör så här: Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt. Läs också:Recept på salladerRecept på Insalata di melone e prosciutto Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid. Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco 1 rödlök ½ fänkålshuvud Ca 20 svarta oliver, urkärnade Hackad röd chili efter smak 100 gr körsbärstomater Färsk mynta Färsk basilika En nypa salt Olivolja
Gör så här: Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt. Läs också:Recept på salladerRecept på Insalata di melone e prosciutto Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…
Soppa på linser från Castelluccio
Recept,Soppor,Vegetariskt,Peter Nordin
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino,…