Pasta con la mollica

Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, sardeller, persilja och vitlök

Ingredienser:

  • 320 g spaghetti
  • 4-6 sardeller i olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist persilja
  • salt
  • olivolja (ca 6 msk)
  • 3 skivor torrt bröd
  • peperoncino/chilipeppar efter smak

 

Gör så här:

Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.

 

Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.

 

Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.

 

När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, ansjovis, persilja och vitlök

Ingredienser:

  • 320 g spaghetti
  • 4-6 sardeller i olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist persilja
  • salt
  • olivolja (ca 6 msk)
  • 3 skivor torrt bröd
  • peperoncino/chilipeppar efter smak
Marco Colicchio

Gör så här:

Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.

 

Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.

 

Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.

 

När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Klassisk risotto

Klassisk risotto

Risotto är perfekt och festlig mat att bjuda på! Visserligen tar den en liten stund att laga, men det är enkelt och du kan umgås med dina ...

Läs mer

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma, bitterhet och en extra kick från kallbryggt kaffe.

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Läs mer

Insalata caprese

Insalata caprese

Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang där ett plus ett blir tre.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm