Limoncello-sås till färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!

Ingredienser: (ca 6 personer)

  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär

 

Gör så här:

Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.

 

Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Limoncello-sås till
färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!

Ingredienser: (ca 6 personer)

  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär

Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.

 

Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Crema-di-mascarpone-e-limone

Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att…

Read More

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…

Read More

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Read More

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens…

Read More