Limoncello-sås till färska bär
I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!
Ingredienser: (ca 6 personer)
- 3 ägg
- ½ dl vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk Villa Cardea Limoncello
- Färska bär
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.
Buon Appetito!
Limoncello-sås tillfärska bär
I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!
Ingredienser: (ca 6 personer)
- 3 ägg
- ½ dl vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 4 msk Villa Cardea Limoncello
- Färska bär
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.
Buon Appetito!
Fler italienska desserter !
Torta Caprese
Reportage,Desserter,Just nu,Peter Nordin
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…