Limoncello-sås till färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!

Ingredienser: (ca 6 personer)

  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär

 

Gör så här:

Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.

 

Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Limoncello-sås till
färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!

Ingredienser: (ca 6 personer)

  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär

Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.

 

Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Read More

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Read More

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på…

Read More

Cannoli-al-limoncello

Cannoli al limoncello

Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig…

Read More