Limoncello-sås till färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i! Ingredienser: (ca 6 personer)
  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär
 Gör så här:Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen. Buon Appetito!

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 14

Inget betyg än så länge

Limoncello-sås till
färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!Ingredienser: (ca 6 personer)
  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär

Gör så här:Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen. Buon Appetito!

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 14

Inget betyg än så länge

Fler italienska desserter !

bruttiboni

Bruttiboni

Brutti ma Buoni - “fula men goda” – ja, de heter faktiskt…

Läs recept

Crostata-con-ricotta-e-limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…

Läs recept

Torta-Di-Mele-Al-Gelato

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Läs recept

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på…

Läs recept