Limoncello-sås till färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!

Ingredienser: (ca 6 personer)

  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär

 

Gör så här:

Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.

 

Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Limoncello-sås till
färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!

Ingredienser: (ca 6 personer)

  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär

Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen.

 

Buon Appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler recept med limoncello !

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Limoncello Collins

Limoncello Collins

En klassisk Tom Collins med twist av limoncello.

Läs mer

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...

Läs mer

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer