Limoncello-sås till färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i! Ingredienser: (ca 6 personer)
  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär
 Gör så här:Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen. Buon Appetito!

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 14

Inget betyg än så länge

Limoncello-sås till
färska bär

I Italien är det inte ovanligt att avsluta middagen med en citronsorbet eller ett litet glas kall limoncello. Här gör vi istället en sås av den goda likören som passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i!Ingredienser: (ca 6 personer)
  • 3 ägg
  • ½ dl vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk Villa Cardea Limoncello
  • Färska bär

Gör så här:Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en toddy-liknande blandning. Ställ åt sidan. Vispa grädden och blanda i limoncellon. När det är dags för servering vänder man ner den vispade grädden i bunken med toddy och såsen är klar. Lägg färska bär i glas och toppa med såsen. Buon Appetito!

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 14

Inget betyg än så länge

Fler italienska desserter !

Fragole-al-vino-bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och…

Läs recept

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…

Läs recept

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du…

Läs recept

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för…

Läs recept