BelliniKlassisk italiensk drink 

Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig, och är en hyllning till renässansmålaren Giovanni Bellini. Den har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.

 

Ingredienser:

  • 2-3 delar Prosecco
  • 1 del persikopuré

 

Gör så här:

Börja med att göra en persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det går också bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.

 

Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco och rör om försiktigt. Anpassa mängden persikopuré till mängden prosecco efter din egen smak. Garnera med en persikoskiva.

 

Idag finns det flera varianter på Bellini, med prosecco som gemensam nämnare men med olika juicer eller puréer:

Puccini – mandarinjuice

Rossini – jordgubbspuré

Tintoretto – granatäppeljuice

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

BelliniKlassisk italiensk drink

Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig, och är en hyllning till renässansmålaren Giovanni Bellini. Den har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.

 

Ingredienser:

  • 2-3 delar Prosecco
  • 1 del persikopuré

Gör så här:

Börja med att göra en persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det går också bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.

 

Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco och rör om försiktigt. Anpassa mängden persikopuré till mängden prosecco efter din egen smak. Garnera med en persikoskiva.

 

Idag finns det flera varianter på Bellini, med prosecco som gemensam nämnare men med olika juicer eller puréer:

Puccini – mandarinjuice

Rossini – jordgubbspuré

Tintoretto – granatäppeljuice

Ruffino Vinsanto Serelle

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns

Läs mer

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...

Läs mer

Stracciatella-alla-Romana

Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...

Läs mer

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...

Läs mer