BelliniKlassisk italiensk drink
Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig, och är en hyllning till renässansmålaren Giovanni Bellini. Den har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.
Ingredienser:
- 2-3 delar Prosecco
- 1 del persikopuré
Gör så här:
Börja med att göra en persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det går också bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.
Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco och rör om försiktigt. Anpassa mängden persikopuré till mängden prosecco efter din egen smak. Garnera med en persikoskiva.
Idag finns det flera varianter på Bellini, med prosecco som gemensam nämnare men med olika juicer eller puréer:
Puccini – mandarinjuice
Rossini – jordgubbspuré
Tintoretto – granatäppeljuice
BelliniKlassisk italiensk drink
Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig, och är en hyllning till renässansmålaren Giovanni Bellini. Den har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.
Ingredienser:
- 2-3 delar Prosecco
- 1 del persikopuré
Gör så här:
Börja med att göra en persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det går också bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.
Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco och rör om försiktigt. Anpassa mängden persikopuré till mängden prosecco efter din egen smak. Garnera med en persikoskiva.
Idag finns det flera varianter på Bellini, med prosecco som gemensam nämnare men med olika juicer eller puréer:
Puccini – mandarinjuice
Rossini – jordgubbspuré
Tintoretto – granatäppeljuice
Fyra fantastiska recept !
Limoncello Float
en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Insalata caprese
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Sallader
Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang där ett plus ett blir tre.