Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert som med fördel kan lagas i förväg. Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska! Ingredienser Pannacotta al caramello:
  • 10 gr gelatinblad
  • 8 dl grädde
  • 200 + 100 gr strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 ½ dl vatten
 Gör så här:Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem dra i ca 15 minuter.Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv.Koka upp grädden med sockret, fröna och vaniljstången i ca 3 minuter på låg värme, rör om då och då. Ta av kastrullen med grädden från värmen och ta ur vaniljstången. Pressa gelatinbladen väl för att bli av med så mycket vatten som möjligt. Tillsätt gelatinet i grädden och rör om tills det löst upp sig.Häll upp gräddblandningen i fyra portionsformar eller glas. Låt svalna, täck med plastfolie och förvara i kylen tills servering. Hit kan du förbereda i förväg.Karamellsås: häll strösockret och ½ dl vatten i en kastrull och smält sockret på ganska hög värme tills du får en karamell. Ju längre tid du värmer sockret desto mörkare färg.Tillsätt 1 dl vatten för att stoppa kokningen, men fortsätt att röra på medelvärme, tills karamellsåsen har önskad konsistens. Häll av och låt svalna.Du kan såklart servera desserten i glasen eller formarna men det blir snyggare på en tallrik. Sänk glaset/formen i mycket varmt vatten i ett par sekunder. Skär sedan försiktigt längs insidan med en kniv, så släpper pannacottan lätt när du vänder den upp och ner på en tallrik.Häll på karamellsås efter smak och njut! Läs ocksåCannoli från SicilienTorta CapreseSaffranspannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 7

Inget betyg än så länge

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert som med fördel kan lagas i förväg. Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska! Ingredienser Pannacotta al caramello:
  • 10 gr gelatinblad
  • 8 dl grädde
  • 200 + 100 gr strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 ½ dl vatten

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem dra i ca 15 minuter.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv.

Koka upp grädden med sockret, fröna och vaniljstången i ca 3 minuter på låg värme, rör om då och då. Ta av kastrullen med grädden från värmen och ta ur vaniljstången. Pressa gelatinbladen väl för att bli av med så mycket vatten som möjligt. Tillsätt gelatinet i grädden och rör om tills det löst upp sig.

Häll upp gräddblandningen i fyra portionsformar eller glas. Låt svalna, täck med plastfolie och förvara i kylen tills servering. Hit kan du förbereda i förväg.

Karamellsås: häll strösockret och ½ dl vatten i en kastrull och smält sockret på ganska hög värme tills du får en karamell. Ju längre tid du värmer sockret desto mörkare färg.

Tillsätt 1 dl vatten för att stoppa kokningen, men fortsätt att röra på medelvärme, tills karamellsåsen har önskad konsistens. Häll av och låt svalna.

Du kan såklart servera desserten i glasen eller formarna men det blir snyggare på en tallrik. Sänk glaset/formen i mycket varmt vatten i ett par sekunder. Skär sedan försiktigt längs insidan med en kniv, så släpper pannacottan lätt när du vänder den upp och ner på en tallrik.

Häll på karamellsås efter smak och njut!

Läs ocksåCannoli från SicilienTorta CapreseSaffranspannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 7

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Pasta con funghi al profumo Di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…

Läs recept

Torta-Di-Mele-Al-Gelato

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Läs recept

Insalata di tonno e carciofini

Insalata di tonno e carciofini

Insalata di tonno e carciofini. En god lite matigare…

Läs recept