Crema di mascarpone e limone
Enkel och smarrig efterrätt med smak av Italien som går att förbereda!
Ingredienser:
- 1,5 dl vispgrädde
- 200 g mascarponeost
- 150 g lemon curd
- 1 msk citronjuice
Toppa med:
- Maränger eller savoiardi kex
- färska hallon
- citronzest
Gör så här:
Vispa grädden och blanda den med mascarponen, ställ undan. Blanda lemoncurd och citronjuice. Varva mascarponekrämen och citronkrämen i glas. Toppa med maränger eller savoiardi kex, färska hallon och citronzest. Servera och njut!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Crema di mascarpone e limone
Enkel och smarrig efterrätt med smak av Italien som går att förbereda!
Ingredienser:
- 1,5 dl vispgrädde
- 200 g mascarponeost
- 150 g lemon curd
- 1 msk citronjuice
Toppa med:
- Maränger eller savoiardi kex
- färska hallon
- citronzest
Gör så här:
Vispa grädden och blanda den med mascarponen, ställ undan. Blanda lemoncurd och citronjuice. Varva mascarponekrämen och citronkrämen i glas. Toppa med maränger eller savoiardi kex, färska hallon och citronzest. Servera och njut!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade pastarätterna som förknippas med Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver
Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...