Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig efterrätt med smak av Italien som går att förbereda!

 

Ingredienser:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 200 g mascarponeost
  • 150 g lemon curd
  • 1 msk citronjuice

Toppa med:

 

Gör så här:

Vispa grädden och blanda den med mascarponen, ställ undan. Blanda lemoncurd och citronjuice. Varva mascarponekrämen och citronkrämen i glas. Toppa med maränger eller savoiardi kex, färska hallon och citronzest. Servera och njut!

 

Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig efterrätt med smak av Italien som går att förbereda!


Ingredienser:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 200 g mascarponeost
  • 150 g lemon curd
  • 1 msk citronjuice

Toppa med:

Gör så här:

Vispa grädden och blanda den med mascarponen, ställ undan. Blanda lemoncurd och citronjuice. Varva mascarponekrämen och citronkrämen i glas. Toppa med maränger eller savoiardi kex, färska hallon och citronzest. Servera och njut!

Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata-di-tonno-e-carciofini

Insalata di tonno e carciofini

En god lite matigare sommarsallad med italienska smaker. Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg till en panini!

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

Varm Bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata och tomat

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...

Läs mer

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...

Läs mer