RicciarelliSega mandelkakor från Siena 

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena. De är täckta med florsocker, med ett mjukt hjärta som smälter i munnen, fräscht och fuktigt, med en distinkt doft av bittermandel. De brukar främst serveras under julen, men är precis lika goda året om till ett glas sött vin eller en kopp espresso. Eller varför inte slå in dem i en fin låda och ge bort som en välsmakande och ätbar present.

 

Ingredienser:

  • 2 äggvitor
  • En skvätt citronsaft
  • 200 gr florsocker, plus extra för att pudra
  • 200 gr mandelmjöl eller finriven sötmandel
  • Några droppar bittermandelarom el amaretto (mandellikör)
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • Rivet skal från 1 apelsin

 

Gör så här:
Kvällen innan du vill baka ricciarelli, vispa äggvitorna med en droppe citronsaft tills de bildar stela toppar. Vänd försiktigt ner florsocker och malet mandelmjöl. Tillsätt sedan bittermandelextrakt, apelsinskal och vaniljfrön. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen över natten, eller i minst 4 timmar.

På bakdagen lägger du det extra florsockret på en bakbordet och rullar ut degen till en lång korvliknande form. Skär degen till små bollar. Använd händerna och forma sedan till ovaler och platta till dem lite försiktigt.

Värm ugnen till 160°C. Pudra över rikligt med extra florsocker och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Placera ut dem med bra avstånd eftersom de växer under gräddningen. Grädda i ugnen i cirka 18 minuter. När du tar ut dem från ugnen kommer de att verka väldigt mjuka, men efter att de svalnat kommer de att stelna, så du behöver inte bli orolig.

När kakorna svalnat, pudra över lite extra florsocker och servera. Om de inte ska serveras omedelbart kan de förvaras i en lufttät behållare.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

RicciarelliSega mandelkakor från Siena  

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena. De är täckta med florsocker, med ett mjukt hjärta som smälter i munnen, fräscht och fuktigt, med en distinkt doft av bittermandel. De brukar främst serveras under julen, men är precis lika goda året om till ett glas sött vin eller en kopp espresso. Eller varför inte slå in dem i en fin låda och ge bort som en välsmakande och ätbar present.

 

Ingredienser:

  • 2 äggvitor
  • En skvätt citronsaft
  • 200 gr florsocker, plus extra för att pudra
  • 200 gr mandelmjöl eller finriven sötmandel
  • Några droppar bittermandelarom el amaretto (mandellikör)
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • Rivet skal från 1 apelsin

Gör så här:
Kvällen innan du vill baka ricciarelli, vispa äggvitorna med en droppe citronsaft tills de bildar stela toppar. Vänd försiktigt ner florsocker och malet mandelmjöl. Tillsätt sedan bittermandelextrakt, apelsinskal och vaniljfrön. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen över natten, eller i minst 4 timmar.

På bakdagen lägger du det extra florsockret på en bakbordet och rullar ut degen till en lång korvliknande form. Skär degen till små bollar. Använd händerna och forma sedan till ovaler och platta till dem lite försiktigt.

Värm ugnen till 160°C. Pudra över rikligt med extra florsocker och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Placera ut dem med bra avstånd eftersom de växer under gräddningen. Grädda i ugnen i cirka 18 minuter. När du tar ut dem från ugnen kommer de att verka väldigt mjuka, men efter att de svalnat kommer de att stelna, så du behöver inte bli orolig.

När kakorna svalnat, pudra över lite extra florsocker och servera. Om de inte ska serveras omedelbart kan de förvaras i en lufttät behållare.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta-stracciatella

Torta stracciatella

En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter…

Read More

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för…

Read More

Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig chokladmousse med mandellikören……

Read More

Pan-dei-morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har…

Read More