Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien
Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.
Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
- 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
- 1 rödlök
- ½ fänkålshuvud
- Ca 20 svarta oliver, urkärnade
- Hackad röd chili efter smak
- 100 gr körsbärstomater
- Färsk mynta
- Färsk basilika
- En nypa salt
- Olivolja
Gör så här:
Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.
Läs också:
Insalata Siciliana di Arance
Apelsinsallad från Sicilien
Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.
Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:
- 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
- 1 rödlök
- ½ fänkålshuvud
- Ca 20 svarta oliver, urkärnade
- Hackad röd chili efter smak
- 100 gr körsbärstomater
- Färsk mynta
- Färsk basilika
- En nypa salt
- Olivolja
Gör så här:
Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Ossobuco di Pollo
Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...
Soppa på linser från Castelluccio
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.
Varm bruschetta med burrata och tomat
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...
Salsa Ruffino
Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!