Insalata Siciliana di Arance

Apelsinsallad från Sicilien

 

Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.

 

Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:

  • 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • Ca 20 svarta oliver, urkärnade
  • Hackad röd chili efter smak
  • 100 gr körsbärstomater
  • Färsk mynta
  • Färsk basilika
  • En nypa salt
  • Olivolja

 

Gör så här:

 

Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.

 

Läs också:

Recept på sallader

Recept på Insalata di melone e prosciutto

Insalata Siciliana di Arance

Apelsinsallad från Sicilien

 

Insalata Siciliana di Arance är en mycket traditionell rätt från det sicilianska köket, som är lika god som en förrätt eller som contorno (tillbehör) till en stekt eller grillad fisk. I påvra tider och i fattiga familjer har den också kombinerats med gammalt bröd och serverats som en hel måltid.

 

Ingredienser Insalata Siciliana di Arance:

  • 6 apelsiner, gärna blodapelsin av sorten Taracco
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålshuvud
  • Ca 20 svarta oliver, urkärnade
  • Hackad röd chili efter smak
  • 100 gr körsbärstomater
  • Färsk mynta
  • Färsk basilika
  • En nypa salt
  • Olivolja

Gör så här:

 

Skala och filéa apelsinerna med en vass kniv. Skär fänkålen och rödlöken i fina halvmåneformade skivor och halvera tomaterna.
Blanda salladen i en skål eller varva snyggt på en tallrik. Blanda apelsinklyftor, fänkål, rödlök, körsbärstomater och oliver. Tillsätt mynta, basilika och och chili efter smak. Smaka av med salt och avsluta med att ringla en god olivolja över salladen. Servera kallt.

 

Läs också:

Recept på sallader

Recept på Insalata di melone e prosciutto

Fyra fantastiska recept !

Lasagne-con-zucca-e-stracciatella

Lasagne con zucca e stracciatella

En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...

Läs mer

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer

Coda alla vaccinara

Coda alla vaccinara

Smakrik stuvning gjord på oxsvans från Rom.

Läs mer

Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.

Läs mer