Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul! Hoppa över romen för alkoholfritt alternativ.

Ingredienser:

  • 200 gr savoiardikex
  • 500 gr mascarponeost
  • 4 st medelstora ägg
  • 100 gr socker
  • 3 dl espressokaffe
  • 2 msk rom
  • Osötat kakaopulver
  • Ca 20 st krossade pepparkakor

 

Gör Tiramisù med pepparkakor så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blanda i romen och ställ åt sidan.

Separera äggvitorna från äggulorna försiktigt. Vispa äggvitorna hårt och ställ åt sidan.

Vispa äggulorna med sockret tills det är en jämn smet. Blanda ner mascarponen och fortsätt vispa ett par minuter. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan och se till att blanda väl.

Ta fram en tallrik/form med hög kant. Doppa ett kex i taget snabbt i kaffet. Kexen får inte bli så blöta så att de blir för mjuka. Bottna formen med ett lager kex. Bred ett lager av mascarponekrämen över kexen. Lägg över ett lager med krossade pepparkakor. Gör om proceduren med ytterligare ett lager av kex, kräm och pepparkakor. Avsluta med att pudra över kakaopulvret på toppen.

Ställ tiramisun kallt i minst 3 timmar innan servering. Skär upp tiramisun i portionsbitar och servera!

Tiramisú medpepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul! Hoppa över romen för alkoholfritt alternativ.

Ingredienser:

  • 200 gr savoiardikex
  • 500 gr mascarponeost
  • 4 st medelstora ägg
  • 100 gr socker
  • 3 dl espressokaffe
  • 2 msk rom
  • Osötat kakaopulver
  • Ca 20 st krossade pepparkakor

Gör Tiramisù med pepparkakor så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blanda i romen och ställ åt sidan.

Separera äggvitorna från äggulorna försiktigt. Vispa äggvitorna hårt och ställ åt sidan.

Vispa äggulorna med sockret tills det är en jämn smet. Blanda ner mascarponen och fortsätt vispa ett par minuter. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan och se till att blanda väl.

Ta fram en tallrik/form med hög kant. Doppa ett kex i taget snabbt i kaffet. Kexen får inte bli så blöta så att de blir för mjuka. Bottna formen med ett lager kex. Bred ett lager av mascarponekrämen över kexen. Lägg över ett lager med krossade pepparkakor. Gör om proceduren med ytterligare ett lager av kex, kräm och pepparkakor. Avsluta med att pudra över kakaopulvret på toppen.

Ställ tiramisun kallt i minst 3 timmar innan servering. Skär upp tiramisun i portionsbitar och servera!

Mer italiensk jul !

Pizza bianca med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett perfekt tilltugg till ditt italienska julbord! Allt du behöver är...

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

Espresso Martini

Espresso Martini

Enkel, lyxig och god kaffedrink.

Läs mer

Italiensk ”twist” på julbordet

Italiensk ”twist” på julbordet

Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med ett eller flera av tipsen nedan: Sill med italienska smaker Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och pinjenötter.

Läs mer