Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul! Ingredienser:
200 gr savoiardikex 500 gr mascarponeost 4 st medelstora ägg 100 gr socker 3 dl espressokaffe 2 msk eller rom Osötat kakaopulver Ca 20 st krossade pepparkakor Gör Tiramisù med pepparkakor och rom så här: 1. Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blanda i romen och ställ åt sidan. 2. Separera äggvitorna från äggulorna försiktigt. Vispa äggvitorna hårt och ställ åt sidan. 3. Vispa äggulorna med sockret tills det är en jämn smet. Blanda ner mascarponen och fortsätt vispa ett par minuter. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan och se till att blanda väl. 4. Ta fram en tallrik/form med hög kant. Doppa ett kex i taget snabbt i kaffet. Kexen får inte bli så blöta så att de blir för mjuka. Bottna formen med ett lager kex. Bred ett lager av mascarponekrämen över kexen. Lägg över ett lager med krossade pepparkakor. Gör om proceduren med ytterligare ett lager av kex, kräm och pepparkakor. Avsluta med att pudra över kakaopulvret på toppen. 5. Ställ tiramisun kallt i minst 3 timmar innan servering. Skär upp tiramisun i portionsbitar och servera! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Tiramisú medpepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul! Ingredienser:
200 gr savoiardikex 500 gr mascarponeost 4 st medelstora ägg 100 gr socker 3 dl espressokaffe 2 msk eller rom Osötat kakaopulver Ca 20 st krossade pepparkakor
Gör Tiramisù med pepparkakor och rom så här: 1. Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blanda i romen och ställ åt sidan. 2. Separera äggvitorna från äggulorna försiktigt. Vispa äggvitorna hårt och ställ åt sidan. 3. Vispa äggulorna med sockret tills det är en jämn smet. Blanda ner mascarponen och fortsätt vispa ett par minuter. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan och se till att blanda väl. 4. Ta fram en tallrik/form med hög kant. Doppa ett kex i taget snabbt i kaffet. Kexen får inte bli så blöta så att de blir för mjuka. Bottna formen med ett lager kex. Bred ett lager av mascarponekrämen över kexen. Lägg över ett lager med krossade pepparkakor. Gör om proceduren med ytterligare ett lager av kex, kräm och pepparkakor. Avsluta med att pudra över kakaopulvret på toppen. 5. Ställ tiramisun kallt i minst 3 timmar innan servering. Skär upp tiramisun i portionsbitar och servera!
Gör om proceduren med ytterligare ett lager av kex, kräm och pepparkakor. Avsluta med att pudra över kakaopulvret på toppen.
5. Ställ tiramisun kallt i minst 3 timmar innan servering. Skär upp tiramisun i portionsbitar och servera!
Fler italienska desserter !
Saffranspannacotta
Recept,Desserter,Italienskt Julbord
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…
Crostata con ricotta e limoncello
En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…
Torta di nocciola
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…
Peter Nordins Tiramisù
Recept,Vi Gillar,Desserter,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…