Fläskkotletter med apelsin och marsalaCostolette di Maiale all´Arancia
Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka 2 msk valfria olivolja olivolja Salt och nymalen peppar efter behag 1 ½ dl torrt marsalavin 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering Gör så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia
Fläskkotletter med apelsinoch marsalaCostolette di Maiale all´Arancia
Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
- 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
- 2 msk valfria olivolja olivolja
- Salt och nymalen peppar efter behag
- 1 ½ dl torrt marsalavin
- 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
- ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering
Gör så här:
Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma.
Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter.
Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor.
Du kanske är intresserad av:
Fyra fantastiska recept !
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Linguini Alle Zucchine
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna på båda sidorna. Ta upp ur pannan, krydda med salt och peppar och håll dem varma.
Millefoglie ai frutti di bosco
En bakelse av krispig smördeg, mjuk vaniljkräm och friska bär.