Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsalaCostolette di Maiale all´Arancia

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)
  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering
 Gör så här:Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma. Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter. Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor. Du kanske är intresserad av:Recept med fläskTortellini con panna prosciutto e peselliSpaghetti alla Gricia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fläskkotletter med apelsinoch marsalaCostolette di Maiale all´Arancia

Ingredienser Costolette di Maiale all’arancia: (4 pers)

  • 4 fläskkotletter, ca. 2 ½ cm tjocka
  • 2 msk valfria olivolja olivolja
  • Salt och nymalen peppar efter behag
  • 1 ½ dl torrt marsalavin
  • 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • ½ tsk rivet apelsinskal + strimlor av apelsinskal till servering

Gör så här:

Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i kotletterna och bryn dem ordentligt på båda sidorna, i ungefär 5 minuter. Salta och peppra vid behov. Minska värmen lite och och fortsätt att bryna tills kotletterna är nästan genomstekta men fortfarande saftiga, i ca 15 minuter. Lägg upp dem på ett passande fat och håll dem varma.

 

Tillsätt marsalavin och höj till medelvärme. Koka under omrörning tills vinet reducerar och tjocknar lite, i ungefär 2 minuter. Tillsätt apelsinsaften och låt skyn koka upp. Lägg tillbaka kotletterna i pannan och strö apelsinskalet över. Ös kotletterna och låt dem koka i skyn i ca 2 minuter.

 

Lägg sedan upp på tallriken och garnera med apelsinstrimlor och eventuellt filéade apelsinklyftor.

 

Du kanske är intresserad av:

Recept med fläsk

Tortellini con panna prosciutto e peselli

Spaghetti alla Gricia

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...

Läs mer

Crema-di-mascarpone-e-limone

Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att förbereda i förhand. Du behöver endast ...

Läs mer

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...

Läs mer

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med trasiga eller tomma skal. Slå musslorna mot diskbänken eller en skärbräda.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm