Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) pasta
- 200 gr zucchini
- Ca 5 blad basilika
- Ca 5 blad mynta
- 2 kvistar persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 citron
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar efter smak
- Riven Parmigiano Reggiano
Gör så här:
Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund.
Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.
Färdigt att serveras. Buon appetito!
Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) pasta
- 200 gr zucchini
- Ca 5 blad basilika
- Ca 5 blad mynta
- 2 kvistar persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 citron
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar efter smak
- Riven Parmigiano Reggiano
Gör så här:
Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund.
Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.
Färdigt att serveras. Buon appetito!
Mer Pasta !
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...