Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron. Ingredienser:
4 portioner (ca 350 gr) pasta 200 gr zucchini Ca 5 blad basilika Ca 5 blad mynta 2 kvistar persilja 1 vitlöksklyfta 1 färsk chili 1 citron 4 msk god olivolja Salt & peppar efter smak Riven Parmigiano Reggiano Gör så här:Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund. Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.Färdigt att serveras. Buon appetito!
Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron. Ingredienser:
4 portioner (ca 350 gr) pasta 200 gr zucchini Ca 5 blad basilika Ca 5 blad mynta 2 kvistar persilja 1 vitlöksklyfta 1 färsk chili 1 citron 4 msk god olivolja Salt & peppar efter smak Riven Parmigiano Reggiano
Gör så här:Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund. Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.Färdigt att serveras. Buon appetito!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 26
Inget betyg än så länge
Mer Pasta !
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…
Tajarin al tartufo
Recept,Pasta,Vegetariskt,Svamp
Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…
Polpette al sugo
Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i…
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…