Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) pasta
- 200 gr zucchini
- Ca 5 blad basilika
- Ca 5 blad mynta
- 2 kvistar persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 citron
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar efter smak
- Riven Parmigiano Reggiano
Gör så här:
Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund.
Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.
Färdigt att serveras. Buon appetito!
Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron.
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) pasta
- 200 gr zucchini
- Ca 5 blad basilika
- Ca 5 blad mynta
- 2 kvistar persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 citron
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar efter smak
- Riven Parmigiano Reggiano
Gör så här:
Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund.
Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.
Färdigt att serveras. Buon appetito!
Mer Pasta !
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!
Linguine con asparagi e limone
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.
Spaghetti alla Carbonara
Louise Laurenius,Vi Gillar,Fläsk,Pasta
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!