Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron. Ingredienser:
  • 4 portioner (ca 350 gr) pasta
  • 200 gr zucchini
  • Ca 5 blad basilika
  • Ca 5 blad mynta
  • 2 kvistar persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 citron
  • 4 msk god olivolja
  • Salt & peppar efter smak
  • Riven Parmigiano Reggiano
 Gör så här:Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund. Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.Färdigt att serveras. Buon appetito!

Linguini Alle ZucchinePasta med zucchini

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini som smaksatts med aromatiska örter och citron. Ingredienser:
  • 4 portioner (ca 350 gr) pasta
  • 200 gr zucchini
  • Ca 5 blad basilika
  • Ca 5 blad mynta
  • 2 kvistar persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili
  • 1 citron
  • 4 msk god olivolja
  • Salt & peppar efter smak
  • Riven Parmigiano Reggiano

Gör så här:Tvätta zucchinin skär den i mindre bitar. Hacka örterna och krossa eller halvera vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Lägg sedan zucchinin i en skål tillsammans med de hackade örterna, vitlöken, chilin, citronskal, 1 tsk citronjuice och lite av olivoljan. Låt allt ”marinera” en stund. Häll resten av oljan i en stekpanna och fräs zucchiniblandningen på hög värme 2-3 minuter. Zucchinin får inte bli för mjuk utan ska ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet. Lyft ur vitlöken och chilin ur pannan och häll i pastan och den rivna osten. Blanda väl under 1-2 minuter och tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.Färdigt att serveras. Buon appetito!

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 26

Inget betyg än så länge

Mer Pasta !

Pasta con funghi al profumo Di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…

Läs recept

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs recept

Polpette al sugo, italienska köttbullar

Polpette al sugo

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i…

Läs recept

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…

Läs recept