Torta di Nocciola Hasselnötskaka
En kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Torta di nocciola (4 pers):
300 gr hasselnötskärnor 3 ½ dl (300 gr) socker 1 dl (60 gr) vetemjöl 8 rumsvarma äggvitor ½ tsk salt 1 tsk vaniljsocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund, slät form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Slå bort överflödigt mjöl. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa i en annan skål ihop äggvitorna och saltet till skum med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa gradvis i resten av sockret (ca 2 dl) tills vitorna bildar mjuka toppar. Tillsätt vaniljsockret och vispa till hårt skum, i ungefär 2 minuter. Blanda med en slickepott ner ungefär en tredjedel av äggvitorna i nötblandningen. Blanda gradvis ner resten av de vispade äggvitorna men bara tills äggvitorna inte längre syns. Bred ut smeten i den smörade och mjölade formen. Grädda i ungefär 55 minuter. Kakan är klar när en provsticka inte blir smetig. Ställ kakan på ett galler och låt den svalna i formen i ungefär 10 minuter. Lossa och ta bort kanten på formen och låt kakan fortsätta att svalna helt på gallret innan servering. Njut av din Torta di nocciola! Läs också:Recept på TiramisuRecept på italienska desserter Recept på Coppa di mascaprone alle Pesche Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Torta di Nocciola Hasselnötskaka
En kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Torta di nocciola (4 pers):
300 gr hasselnötskärnor 3 ½ dl (300 gr) socker 1 dl (60 gr) vetemjöl 8 rumsvarma äggvitor ½ tsk salt 1 tsk vaniljsocker
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund, slät form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Slå bort överflödigt mjöl. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa i en annan skål ihop äggvitorna och saltet till skum med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa gradvis i resten av sockret (ca 2 dl) tills vitorna bildar mjuka toppar. Tillsätt vaniljsockret och vispa till hårt skum, i ungefär 2 minuter. Blanda med en slickepott ner ungefär en tredjedel av äggvitorna i nötblandningen. Blanda gradvis ner resten av de vispade äggvitorna men bara tills äggvitorna inte längre syns. Bred ut smeten i den smörade och mjölade formen. Grädda i ungefär 55 minuter. Kakan är klar när en provsticka inte blir smetig. Ställ kakan på ett galler och låt den svalna i formen i ungefär 10 minuter. Lossa och ta bort kanten på formen och låt kakan fortsätta att svalna helt på gallret innan servering. Njut av din Torta di nocciola! Läs också:Recept på TiramisuRecept på italienska desserter Recept på Coppa di mascaprone alle Pesche Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
La colomba pasquale
Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...
Umbricelli med Bianchetto
Tomas Bacoccoli,Reportage,Pasta,Vi Gillar
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.
Bucatini alle olive verdi
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt och smaskigt recept som värmer. Salta oliverna, syrlig citrus och vitlöken skapar ...
Grundrecept: Gnocchi di patate
Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.