Torta di Nocciola Hasselnötskaka

En kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Torta di nocciola (4 pers):
  • 300 gr hasselnötskärnor
  • 3 ½ dl (300 gr) socker
  • 1 dl (60 gr) vetemjöl
  • 8 rumsvarma äggvitor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund, slät form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Slå bort överflödigt mjöl. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa i en annan skål ihop äggvitorna och saltet till skum med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa gradvis i resten av sockret (ca 2 dl) tills vitorna bildar mjuka toppar. Tillsätt vaniljsockret och vispa till hårt skum, i ungefär 2 minuter. Blanda med en slickepott ner ungefär en tredjedel av äggvitorna i nötblandningen. Blanda gradvis ner resten av de vispade äggvitorna men bara tills äggvitorna inte längre syns. Bred ut smeten i den smörade och mjölade formen. Grädda i ungefär 55 minuter. Kakan är klar när en provsticka inte blir smetig. Ställ kakan på ett galler och låt den svalna i formen i ungefär 10 minuter. Lossa och ta bort kanten på formen och låt kakan fortsätta att svalna helt på gallret innan servering. Njut av din Torta di nocciola! Läs också:Recept på TiramisuRecept på italienska desserter Recept på Coppa di mascaprone alle Pesche Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Torta di Nocciola Hasselnötskaka

En kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Torta di nocciola (4 pers):
  • 300 gr hasselnötskärnor
  • 3 ½ dl (300 gr) socker
  • 1 dl (60 gr) vetemjöl
  • 8 rumsvarma äggvitor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund, slät form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Slå bort överflödigt mjöl. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa i en annan skål ihop äggvitorna och saltet till skum med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa gradvis i resten av sockret (ca 2 dl) tills vitorna bildar mjuka toppar. Tillsätt vaniljsockret och vispa till hårt skum, i ungefär 2 minuter. Blanda med en slickepott ner ungefär en tredjedel av äggvitorna i nötblandningen. Blanda gradvis ner resten av de vispade äggvitorna men bara tills äggvitorna inte längre syns. Bred ut smeten i den smörade och mjölade formen. Grädda i ungefär 55 minuter. Kakan är klar när en provsticka inte blir smetig. Ställ kakan på ett galler och låt den svalna i formen i ungefär 10 minuter. Lossa och ta bort kanten på formen och låt kakan fortsätta att svalna helt på gallret innan servering. Njut av din Torta di nocciola! Läs också:Recept på TiramisuRecept på italienska desserter Recept på Coppa di mascaprone alle Pesche Följ oss på:FacebookInstagramPinterest[ratemypost]

Fyra fantastiska recept !

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…

Read More

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då…

Read More

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchie

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den…

Read More

Ragù bianco

Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött……

Read More