Torta di Nocciola Hasselnötskaka

En kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Torta di nocciola (4 pers):- 300 gr hasselnötskärnor- 3 ½ dl (300 gr) socker- 1 dl (60 gr) vetemjöl- 8 rumsvarma äggvitor- ½ tsk salt- 1 tsk vaniljsocker  Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund, slät form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Slå bort överflödigt mjöl. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa i en annan skål ihop äggvitorna och saltet till skum med en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa gradvis i resten av sockret (ca 2 dl) tills vitorna bildar mjuka toppar. Tillsätt vaniljsockret och vispa till hårt skum, i ungefär 2 minuter. Blanda med en slickepott ner ungefär en tredjedel av äggvitorna i nötblandningen. Blanda gradvis ner resten av de vispade äggvitorna men bara tills äggvitorna inte längre syns. Bred ut smeten i den smörade och mjölade formen. Grädda i ungefär 55 minuter. Kakan är klar när en provsticka inte blir smetig. Ställ kakan på ett galler och låt den svalna i formen i ungefär 10 minuter. Lossa och ta bort kanten på formen och låt kakan fortsätta att svalna helt på gallret innan servering. Njut av din Torta di nocciola! Läs också:Recept på Tiramisu Recept på italienska desserter  Recept på Coppa di mascaprone alle Pesche 

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. 1

Inget betyg än så länge

La Perlara Recioto di Soave

La Perlara Recioto di Soave

"Barolo är för läkare och jurister. Men barbaresco, det är…

Rekommenderat

fontana candida

Fontana Candida Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…

Rekommenderat

bolla le poiane

Bolla le Poiane Amarone

Vinhuset Bolla grundades redan 1883 och är ett av de mest…

Rekommenderat

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso

Casalforte Valpolicella Ripasso. En fullblodsripasso för…

Rekommenderat

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…

Läs recept

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese är det italienska samlingsnamnet för…

Läs recept

ragu alla bolognese

Ragú alla Bolognese – Köttfärssås

Skala och finhacka lök, selleri och morot. Häll olja i en…

Läs recept

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till…

Läs recept