Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg.
Du behöver:
- En pastamaskin
Ingredienser:
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- 1 msk olivolja, gärna italiensk
Gör så här:
Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.
Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.
Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)
Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.
Forma till valfri pasta.
Läs också:
Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg.
Du behöver:
- En pastamaskin
Ingredienser:
- 5 dl durumvete
- 4 ekologiska ägg
- 1 msk olivolja, gärna italiensk
Gör så här:
Lägg mjölet i en liten hög på ett bakbord. Gör sedan en grop i mitten.
Knäck äggen i gropen, tillsätt lite av olivoljan och vispa upp äggen med en gaffel. Vispa sedan in lite utav mjölet i taget.
Mjöla sedan händerna när degen börjar gå ihop och knåda degen tills den blir slät och len, helst i ca. 10 minuter. (Degen skall kännas elastisk)
Dela upp degen i 2 bitar och täck med plastfolie. Låt de sedan vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut en deghalva i taget. Börja med att köra degen genom pastamaskinens tjockaste nivå och minska nivån succesivt till önskad tjocklek.
Forma till valfri pasta.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Röror till grillat
I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de använder mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två...
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...
Spritz Estivo
Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se