Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
  • 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
  • 1 vitlöksklyfta fint hackad
  • 1 liten bit chili fint hackad
  • 2 matskedar extra virgin olivolja
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk citron zest
  • 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
  • extra virgin olivolja till serveringen
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.

Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.

Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.


Peter och Carinas köksträdgård

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
  • 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
  • 1 vitlöksklyfta fint hackad
  • 1 liten bit chili fint hackad
  • 2 matskedar extra virgin olivolja
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk citron zest
  • 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
  • extra virgin olivolja till serveringen
  • salt och peppar

Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.

Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.

Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.


Peter och Carinas köksträdgård

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Read More

Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få klar, men går bra att frysa. Gör en stor sats och ha som kärlek i ...

Read More

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Read More

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Rostade tomater på Ruffinovis
Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Read More

cacio-e-pepe
Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Read More