Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örterRecept av: Peter Nordin
Ingredienser:
1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad 1 vitlöksklyfta fint hackad 1 liten bit chili fint hackad 2 matskedar extra virgin olivolja 1 citron, pressad 1 tsk citron zest 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja extra virgin olivolja till serveringen salt och peppar. Gör så här:Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter. Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut. Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Peter och Carinas köksträdgård
Ingredienser:1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad 1 vitlöksklyfta fint hackad 1 liten bit chili fint hackad 2 matskedar extra virgin olivolja 1 citron, pressad 1 tsk citron zest 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja extra virgin olivolja till serveringen salt och peppar.
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter. Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut. Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad 1 vitlöksklyfta fint hackad 1 liten bit chili fint hackad 2 matskedar extra virgin olivolja 1 citron, pressad 1 tsk citron zest 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja extra virgin olivolja till serveringen salt och peppar.
Ingredienser:1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad 1 vitlöksklyfta fint hackad 1 liten bit chili fint hackad 2 matskedar extra virgin olivolja 1 citron, pressad 1 tsk citron zest 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja extra virgin olivolja till serveringen salt och peppar.
Gör så här:Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter. Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut. Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Peter och Carinas köksträdgård
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter. Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut. Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 43
Inget betyg än så länge
Mer av Peter Nordin !
Peter Nordins Tiramisù
Recept,Vi Gillar,Desserter,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…
Lär dig laga Involtini nordini!
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…
Peter Nordins Ragú
Reportage,Recept,Pasta,Nötkött,Peter Nordin
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…
En hälsning från Peter Nordin!
En hälsning från Peter Nordin! Peter Nordin pratar om Goda…