Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
- 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
- 1 vitlöksklyfta fint hackad
- 1 liten bit chili fint hackad
- 2 matskedar extra virgin olivolja
- 1 citron, pressad
- 1 tsk citron zest
- 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
- extra virgin olivolja till serveringen
- salt och peppar
Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.
Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.
Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Peter och Carinas köksträdgård
Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
- 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
- 1 vitlöksklyfta fint hackad
- 1 liten bit chili fint hackad
- 2 matskedar extra virgin olivolja
- 1 citron, pressad
- 1 tsk citron zest
- 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
- extra virgin olivolja till serveringen
- salt och peppar
Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.
Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.
Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Peter och Carinas köksträdgård
Mer av Peter Nordin !
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...
Involtini Nordini – di vitello
Reportage,Peter Nordin,Kalvkött
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Arancini Verdi
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...
Historien om Vincisgrassi
Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag på torget i en liten by på en höjd över havet i Marche. Torre di Palme påminner..
Mer av Peter Nordin !
Peter Nordins Tiramisù
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..