Brasoto al Barolo Nötkött bräserat i rödvin

Brasato al Barolo är en kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Brasato al Barolo: (4 pers)
  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot
 Gör så här:Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt. Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor. Läs också:Recept med nötköttBistecca alla fiorentinaBarsato al baroloFiletto di manzo gorgonzola e noci Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Brasoto al Barolo Nötkött bräserat i rödvin

Brasato al Barolo är en kaka som görs på enbart äggvitor och utan smör så att den rena hasselnötssmaken kommer till sin rätt. Smakar utmärkt med ett glas Moscato d’Asti. Ingredienser Brasato al Barolo: (4 pers)
  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot

Gör så här:Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt. Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor. Läs också:Recept med nötköttBistecca alla fiorentinaBarsato al baroloFiletto di manzo gorgonzola e noci Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Italienskt-kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills…

Läs recept

Crostata-con-ricotta-e-limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…

Läs recept

Gelato-Con-Limoncello-e-Menta

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk…

Läs recept

Pangratatto

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…

Läs recept