Brasato al Barolo

Brasoto al BaroloNötkött bräserat i rödvin

Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)

  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot

 

Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.
Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.

 

Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.

 

Servera till: Polenta

 

Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Brasoto al Barolo Nötkött bräserat i rödvin

Ingredienser Brasato al Barolo: (8 pers)

  • 3 msk olivolja
  • 2 stjälkar finhackad bladselleri
  • 3 skalade och finhackade morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 kvist rosmarin
  • 900 gr nötkött, gärna bringa eller fransyska
  • 6 dl Barolo eller annat rött vin
  • Salt och peppar
  • Nyriven muskot

Gör så här:
Värm oljan i en gryta, tillsätt selleri, mörötter, vitlök och gul lök och stek ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt rosmarin och kött. Bryn lätt runtom, håll i vinet, lägg på lock och sjud 2 ½ timme eller tills köttet är genomkokt.

 

Ta upp köttet och håll det varmt. Häll vätskan och grönsakerna i mixer eller matberedare och kör blandningen slät. Krydda efter smak med salt, peppar och muskot och värm på nytt.

 

Skär upp köttet och servera med såsen hälld över. Servera gärna med potatismos eller polenta och t.ex. gröna bönor.

 

Servera till: Polenta

 

Läs också:
Bistecca alla fiorentina
Barsato al barolo
Filetto di manzo gorgonzola e noci

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.

Läs mer

Insalata-di-tonno-e-carciofini

Insalata di tonno e carciofini

En god lite matigare sommarsallad med italienska smaker. Om det blir något kvar är det utmärkt pålägg till en panini!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm