Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • Salt
  • 100 g nyriven pecorino (helst romano)
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda

 

Gör såhär:

Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.

 

Läs också:

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Puttanesca

Penne alla Vodka

Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • Salt
  • 100 g nyriven pecorino (helst romano)
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda

Gör Spaghetti al cacio e pepe såhär:

Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.

 

Läs också:

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Puttanesca

Penne alla Vodka

Fyra fantastiska recept !

Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter

Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.

Läs mer

Focaccia Barese

Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Läs mer

Cotoletta di pollo alla Milanese

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...

Läs mer