Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • Salt
  • 100 g nyriven pecorino (helst romano)
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda

 

Gör såhär:

Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.

 

Läs också:

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Puttanesca

Penne alla Vodka

Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • Salt
  • 100 g nyriven pecorino (helst romano)
  • 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda

Gör Spaghetti al cacio e pepe såhär:

Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.

 

Läs också:

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Puttanesca

Penne alla Vodka

Fyra fantastiska recept !

Perlino Royale

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...

Läs mer

Americano

Klassisk italiensk drink med endast tre ingredienser

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer