Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- Salt
- 100 g nyriven pecorino (helst romano)
- 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda
Gör såhär:
Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.
Läs också:
Spaghetti al Cacio e PepeSpaghetti med ost och peppar från Lazio
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- Salt
- 100 g nyriven pecorino (helst romano)
- 1 tsk svartpepparkorn, krossade i mortel eller grovmalda
Gör Spaghetti al cacio e pepe såhär:
Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet. Blanda pastan med kokvatten, riven ost och peppar. Blanda väl och servera genast.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter
Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.
Panforte – italiensk nougatkaka
utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...