Burrata med grillad persikaBurrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!
Ingredienser till Burrata med grillad persika: (ca 4 personer)
- 500 g färsk persika
- 200 g burrata
- Olivolja
- Citron
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Färsk basilika
Gör så här:
Dela persikorna i fyra och pensla snittytorna med olivolja. Grilla persikorna tills de får en grillyta och blir mjuka.
Lägg upp persikorna på en tallrik och fördela burratan. Ringla över olivolja och pressa över citron. Avsluta med basilika, salt och peppar.
Servera och njut av din burrata med grillad persika. Buon appetito!
Läs också:
Spaghetti con pesto alla genovese e burrata
Vi gillar Burrata!
Lasagne con burrata e aspargi
Burrata med grillad persikaBurrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!
Ingredienser till Burrata med grillad persika: (ca 4 personer)
- 500 g färsk persika
- 200 g burrata
- Olivolja
- Citron
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Färsk basilika
Gör så här:
Dela persikorna i fyra och pensla snittytorna med olivolja. Grilla persikorna tills de får en grillyta och blir mjuka. Lägg upp persikorna på en tallrik och fördela burratan. Ringla över olivolja och pressa över citron. Avsluta med basilika, salt och peppar.
Buon appetito!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.
Focaccia Barese
Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.