RibollitaBönsoppa från Toscana

 Ingredienser Ribollita: (4 pers)
  • 150 gr torkade vita bönor
  • 100 gr pancetta (valfritt)
  • ½ savojkål, strimlad
  • 2 skivade morötter
  • 1 burk (400 gr) hela tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 gul lök
  • 4 skivor dagsgammalt lantbröd
  • 3 – 4 msk riven parmigiano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar
  Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna.  Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

RibollitaBönsoppa från Toscana

Ingredienser Ribollita: (4 pers)
  • 150 gr torkade vita bönor
  • 100 gr pancetta (valfritt)
  • ½ savojkål, strimlad
  • 2 skivade morötter
  • 1 burk (400 gr) hela tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 gul lök
  • 4 skivor dagsgammalt lantbröd
  • 3 – 4 msk riven parmigiano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna. Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…

Read More

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en…

Read More

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…

Read More

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad…

Read More