Ribollita - bönsoppa från Toscana

RibollitaBönsoppa från Toscana

 Ingredienser Ribollita: (4 pers)
  • 150 gr torkade vita bönor
  • 100 gr pancetta (valfritt)
  • ½ savojkål, strimlad
  • 2 skivade morötter
  • 1 burk (400 gr) hela tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 gul lök
  • 4 skivor dagsgammalt lantbröd
  • 3 – 4 msk riven parmigiano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar
  Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna.  Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

RibollitaBönsoppa från Toscana

Ingredienser Ribollita: (4 pers)
  • 150 gr torkade vita bönor
  • 100 gr pancetta (valfritt)
  • ½ savojkål, strimlad
  • 2 skivade morötter
  • 1 burk (400 gr) hela tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk hackad oregano
  • 1 gul lök
  • 4 skivor dagsgammalt lantbröd
  • 3 – 4 msk riven parmigiano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör Ribollita så här:Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet. Mosa tomaterna med en gaffel och tillsätt till grytan. Häll i buljongen och krydda med oregano, salt och peppar. När bönorna är klara så häller du av vattnet, tillsätter dem till soppan och låter sjuda i ytterligare 15 minuter. Skiva löken i mycket tunna ringar. Värm ugnen till 250 grader. Rosta brödet, dela i bitar och lägg i fyra ugnsfasta soppskålar. Häll soppan över brödet och toppa med lökringar. Strö över parmesanosten och ringla över olivolja. Ugnsbaka tills lökringarna har blivit bruna. Läs också:Recept på sopporSpaghetti al PomodoroSoppa på linser från Castellucio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Paolos-Tiramisú

Paolo’s Tiramisú

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Läs mer

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Läs mer

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...

Läs mer

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm