Vi gillar (sen)sommarens grillvin!
Du har säkert hört talas om, och druckit, Appassimento-vinerna från Veneto, men vad vet du om Governo? Det är Toscanas egen version av vin som delvis görs med torkade druvor.
Det fullständiga och korrekta namnet är Governo all’uso Toscano, och har använts sedan renässansen. Vinet får en andra jäsning med hjälp av 10–20 procent druvor som soltorkats. När de torkade druvorna tillsätts i slutskedet av den första jäsningen gör den höga andelen naturligt druvsocker att jästen får ny näring och sätter i gång att producera mängder med fylliga smaker.
Governo-metoden har visat sig särskilt lämplig för att ge Toscanas stora druva, sangiovese, en rundare kropp och mindre syra och ger viner som är fylliga, ofta sammetslena och fruktiga. Villa Puccini är ett fint exempel på stilen och är med sin robusta och generösa smak av körsbär, björnbär, vanilj, choklad och lakrits ett utmärkt val till sommarens grillkvällar.
Våra recept till din grillkväll:
Bistecca alla fiorentina
Agnello a Scottadito
Filleto di manzo gorgonzola e noci
Vintips:
Villa Puccini Governo
Vi gillar (sen)sommarens grillvin!
Du har säkert hört talas om, och druckit, Appassimento-vinerna från Veneto, men vad vet du om Governo? Det är Toscanas egen version av vin som delvis görs med torkade druvor.
Det fullständiga och korrekta namnet är Governo all’uso Toscano, och har använts sedan renässansen. Vinet får en andra jäsning med hjälp av 10–20 procent druvor som soltorkats. När de torkade druvorna tillsätts i slutskedet av den första jäsningen gör den höga andelen naturligt druvsocker att jästen får ny näring och sätter i gång att producera mängder med fylliga smaker.
Governo-metoden har visat sig särskilt lämplig för att ge Toscanas stora druva, sangiovese, en rundare kropp och mindre syra och ger viner som är fylliga, ofta sammetslena och fruktiga. Villa Puccini är ett fint exempel på stilen och är med sin robusta och generösa smak av körsbär, björnbär, vanilj, choklad och lakrits ett utmärkt val till sommarens grillkvällar.
Våra recept till din grillkväll:
Bistecca alla fiorentina
Agnello a Scottadito
Filleto di manzo gorgonzola e noci
Vintips:
Villa Puccini Governo
Fyra fantastiska recept !
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Tips,Reportage,Louise Laurenius,Pizza
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!