Spaghetti alla Sorrento
Pasta, primo, mozzarella, campania – Spaghetti alla Sorrento är en enkel rätt som kräver hög kvalitet på råvarorna. Perfekt vår- eller sommarlunch!
Ingredienser (4 pers):
- 300 g spaghetti
- Mogna plommon- eller körsbärstomater
- 2 mozzarellaostar
- Ca 3 msk olivolja av hög kvalitet
- Salt och peppar
- 1 kruka basilika
Gör så här:
Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera din Spaghetti alla Sorrento!
Recept:
Förrätt: Mozzarella med fikon och prosciutto
Sallad: Insalata caprese
Recept på pasta-rätter!
Vi Gillar:
Vi gillar Mozzarella
Spaghetti alla Sorrento
Pasta, primo, mozzarella, campania – Spaghetti alla Sorrento är en enkel rätt som kräver hög kvalitet på råvarorna. Perfekt vår- eller sommarlunch!
Ingredienser (4 pers):
- 300 g spaghetti
- Mogna plommon- eller körsbärstomater
- 2 mozzarellaostar
- Ca 3 msk olivolja av hög kvalitet
- Salt och peppar
- 1 kruka basilika
Gör så här:
Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera din Spaghetti alla Sorrento!
Recept:
Förrätt: Mozzarella med fikon och prosciutto
Sallad: Insalata caprese
Recept på pasta-rätter!
Vi Gillar:
Vi gillar Mozzarella
Fyra fantastiska recept !
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...