Mozzarella med fikon och prosciutto
En perfekt kombination av sötma, sälta och krämighet! Servera på tallrik eller på små söta spett.
Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto: (4 pers)
- 2 msk pinjenötter
- 4 mogna fikon
- 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
- 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
- Olivolja av valfri sort
- Balsamvinäger
- Salt och peppar efter behag
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.
Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.
Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!
Läs även ”Vi Gillar”:
Mozzarella med fikon och prosciutto
En perfekt kombination av sötma, sälta och krämighet! Servera på tallrik eller på små söta spett.
Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto: (4 pers)
- 2 msk pinjenötter
- 4 mogna fikon
- 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
- 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
- Olivolja av valfri sort
- Balsamvinäger
- Salt och peppar efter behag
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.
Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.
Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!
Läs även ”Vi Gillar”:
Fyra fantastiska recept !
Bruttiboni
En traditionell italiensk kaka med krispig maräng och rostade hasselnötter.
Italienskt kryddsmör
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...