Mozzarella med fikon och prosciutto
En perfekt kombination av sötma, sälta och krämighet! Servera på tallrik eller på små söta spett.
Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto: (4 pers)
- 2 msk pinjenötter
- 4 mogna fikon
- 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
- 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
- Olivolja av valfri sort
- Balsamvinäger
- Salt och peppar efter behag
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.
Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.
Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!
Läs även ”Vi Gillar”:
Mozzarella med fikon och prosciutto
En perfekt kombination av sötma, sälta och krämighet! Servera på tallrik eller på små söta spett.
Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto: (4 pers)
- 2 msk pinjenötter
- 4 mogna fikon
- 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
- 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
- Olivolja av valfri sort
- Balsamvinäger
- Salt och peppar efter behag
Gör så här:
Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.
Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.
Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.
Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!
Läs även ”Vi Gillar”:
Fyra fantastiska recept !
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...
Avenotto
Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...