Penne alla boscaiola

Penne alla boscaiola”Skogshuggarens” pasta med svamp, bacon och oliver

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt pancetta och sältan från oliver.

Med några få enkla steg så fixar du snabbt en rätt som kommer att vara perfekt att dela med familj eller vänner, varför inte till en söndagslunch efter skogspromenaden.

 

Du behöver:

  • 4 portioner penne
  • 500 gr karl johanssvamp, eller annan färsk svamp
  • 300 gr skalade tomater
  • 100 gr pancetta, eller bacon
  • 30 g svarta oliver
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • extra virgin olivolja
  • salt & svartpeppar

 

Gör så här:

Skär pancettan i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg åt sidan och låt det rinna av. Hacka löken fint och stek den med några matskedar olivolja, Skär svampen i skivor och tillsätt det med löken. Smaka av med salt och fortsätt sedan tillaga i 5 minuter. Tillsätt de hackade skalade tomaterna, de urkärnade oliverna och pancettan och fortsätt tillaga under lock i cirka 20 minuter.

Koka pastan al dente, och häll den i pannan med såsen. Tillsätt en näve hackad persilja och nymalen svartpeppar. Blanda väg, servera och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne alla boscaiola”Skogshuggarens” pasta med svamp, bacon och oliver

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt pancetta och sältan från oliver.

Med några få enkla steg så fixar du snabbt en rätt som kommer att vara perfekt att dela med familj eller vänner, varför inte till en söndagslunch efter skogspromenaden.

 

Du behöver:

  • 4 portioner penne
  • 500 gr karl johanssvamp, eller annan färsk svamp
  • 300 gr skalade tomater
  • 100 gr pancetta, eller bacon
  • 30 g svarta oliver
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • extra virgin olivolja
  • salt & svartpeppar

 

Gör så här:

Skär pancettan i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg åt sidan och låt det rinna av. Hacka löken fint och stek den med några matskedar olivolja, Skär svampen i skivor och tillsätt det med löken. Smaka av med salt och fortsätt sedan tillaga i 5 minuter. Tillsätt de hackade skalade tomaterna, de urkärnade oliverna och pancettan och fortsätt tillaga under lock i cirka 20 minuter.

Koka pastan al dente, och häll den i pannan med såsen. Tillsätt en näve hackad persilja och nymalen svartpeppar. Blanda väg, servera och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.

Läs mer

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska? Allt du behöver är ...

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer

Citron-och-basilikasill

Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm