Penne alla boscaiola”Skogshuggarens” pasta med svamp, bacon och oliver
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt pancetta och sältan från oliver.
Med några få enkla steg så fixar du snabbt en rätt som kommer att vara perfekt att dela med familj eller vänner, varför inte till en söndagslunch efter skogspromenaden.
Du behöver:
- 4 portioner penne
- 500 gr karl johanssvamp, eller annan färsk svamp
- 300 gr skalade tomater
- 100 gr pancetta, eller bacon
- 30 g svarta oliver
- 1 gul lök
- 1 knippe persilja
- extra virgin olivolja
- salt & svartpeppar
Gör så här:
Skär pancettan i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg åt sidan och låt det rinna av. Hacka löken fint och stek den med några matskedar olivolja, Skär svampen i skivor och tillsätt det med löken. Smaka av med salt och fortsätt sedan tillaga i 5 minuter. Tillsätt de hackade skalade tomaterna, de urkärnade oliverna och pancettan och fortsätt tillaga under lock i cirka 20 minuter.
Koka pastan al dente, och häll den i pannan med såsen. Tillsätt en näve hackad persilja och nymalen svartpeppar. Blanda väg, servera och njut!
Penne alla boscaiola”Skogshuggarens” pasta med svamp, bacon och oliver
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt pancetta och sältan från oliver.
Med några få enkla steg så fixar du snabbt en rätt som kommer att vara perfekt att dela med familj eller vänner, varför inte till en söndagslunch efter skogspromenaden.
Du behöver:
- 4 portioner penne
- 500 gr karl johanssvamp, eller annan färsk svamp
- 300 gr skalade tomater
- 100 gr pancetta, eller bacon
- 30 g svarta oliver
- 1 gul lök
- 1 knippe persilja
- extra virgin olivolja
- salt & svartpeppar
Gör så här:
Skär pancettan i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg åt sidan och låt det rinna av. Hacka löken fint och stek den med några matskedar olivolja, Skär svampen i skivor och tillsätt det med löken. Smaka av med salt och fortsätt sedan tillaga i 5 minuter. Tillsätt de hackade skalade tomaterna, de urkärnade oliverna och pancettan och fortsätt tillaga under lock i cirka 20 minuter.
Koka pastan al dente, och häll den i pannan med såsen. Tillsätt en näve hackad persilja och nymalen svartpeppar. Blanda väg, servera och njut!
Fyra fantastiska recept !
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...
Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.
Citronsås med Limoncello
Såser,Peter Nordin,Vegetariskt
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...