Penne alla boscaiola”Skogshuggarens” pasta med svamp, bacon och oliver
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt pancetta och sältan från oliver.
Med några få enkla steg så fixar du snabbt en rätt som kommer att vara perfekt att dela med familj eller vänner, varför inte till en söndagslunch efter skogspromenaden.
Du behöver:
- 4 portioner penne
- 500 gr karl johanssvamp, eller annan färsk svamp
- 300 gr skalade tomater
- 100 gr pancetta, eller bacon
- 30 g svarta oliver
- 1 gul lök
- 1 knippe persilja
- extra virgin olivolja
- salt & svartpeppar
Gör så här:
Skär pancettan i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg åt sidan och låt det rinna av. Hacka löken fint och stek den med några matskedar olivolja, Skär svampen i skivor och tillsätt det med löken. Smaka av med salt och fortsätt sedan tillaga i 5 minuter. Tillsätt de hackade skalade tomaterna, de urkärnade oliverna och pancettan och fortsätt tillaga under lock i cirka 20 minuter.
Koka pastan al dente, och häll den i pannan med såsen. Tillsätt en näve hackad persilja och nymalen svartpeppar. Blanda väg, servera och njut!
Penne alla boscaiola”Skogshuggarens” pasta med svamp, bacon och oliver
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt pancetta och sältan från oliver.
Med några få enkla steg så fixar du snabbt en rätt som kommer att vara perfekt att dela med familj eller vänner, varför inte till en söndagslunch efter skogspromenaden.
Du behöver:
- 4 portioner penne
- 500 gr karl johanssvamp, eller annan färsk svamp
- 300 gr skalade tomater
- 100 gr pancetta, eller bacon
- 30 g svarta oliver
- 1 gul lök
- 1 knippe persilja
- extra virgin olivolja
- salt & svartpeppar
Gör så här:
Skär pancettan i strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg åt sidan och låt det rinna av. Hacka löken fint och stek den med några matskedar olivolja, Skär svampen i skivor och tillsätt det med löken. Smaka av med salt och fortsätt sedan tillaga i 5 minuter. Tillsätt de hackade skalade tomaterna, de urkärnade oliverna och pancettan och fortsätt tillaga under lock i cirka 20 minuter.
Koka pastan al dente, och häll den i pannan med såsen. Tillsätt en näve hackad persilja och nymalen svartpeppar. Blanda väg, servera och njut!
Fyra fantastiska recept !
Torta stracciatella
En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...
Perlino Royale
En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.