Risotto agli AsparigiRisotto med sparris
Risotto agli Asparigi. En enkel men raffinerad risotto som passar fint på våren när sparrisen smakar som bäst.
Risotto agli Asparigi Ingredienser (4 personer):
- 500 gr sparris
- 350 gr Carnaroli-ris
- 70 gr smör
- 1/2 lök, finhackad
- varm grönsaksbuljong, ca 1 liter
- riven Grana Padano
- olivolja, extra vergine
- salt
Gör så här:
Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.
Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med 2 matskedar olja. Häll i den hackade löken och stek den på medelvärme så att den mjuknar men utan att få färg. Tillsätt riset och fräs det någon minut tills ytan börjar bli genomskinlig. Häll i sparrisslantarna.
Tillsätt ett par skedar av buljongen och rör om kontinuerligt med en träsked. När buljongen har absorberats häll på ytterligare en eller ett par skedar i taget och fortsätt att röra. Fortsätt så tills buljongen är slut och riset har kokats ”al dente”. Risotton ska vara ganska lös. Avsluta med att blanda ner resten av smöret och den rivna osten och fortsätt att röra en stund på låg värme tills risotton blir krämig. Blanda ner sparristopparna, täck kastrullen och låt risotton vila i några minuter innan servering.
Hitta fler vegetariska recept här.
Läs även vårt recept på saffransrisotto här.
Risotto agli AsparigiRisotto med sparris
Risotto agli Asparigi. En enkel men raffinerad risotto som passar fint på våren när sparrisen smakar som bäst.
Risotto agli Asparigi Ingredienser (4 personer):
- 500 gr sparris
- 350 gr Carnaroli-ris
- 70 gr smör
- 1/2 lök, finhackad
- varm grönsaksbuljong, ca 1 liter
- riven Grana Padano
- olivolja, extra vergine
- salt
Gör så här:
Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.
Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med 2 matskedar olja. Häll i den hackade löken och stek den på medelvärme så att den mjuknar men utan att få färg. Tillsätt riset och fräs det någon minut tills ytan börjar bli genomskinlig. Häll i sparrisslantarna.
Tillsätt ett par skedar av buljongen och rör om kontinuerligt med en träsked. När buljongen har absorberats häll på ytterligare en eller ett par skedar i taget och fortsätt att röra. Fortsätt så tills buljongen är slut och riset har kokats ”al dente”. Risotton ska vara ganska lös. Avsluta med att blanda ner resten av smöret och den rivna osten och fortsätt att röra en stund på låg värme tills risotton blir krämig. Blanda ner sparristopparna, täck kastrullen och låt risotton vila i några minuter innan servering.
Hitta fler vegetariska recept här.
Läs även vårt recept på saffransrisotto här.
Fyra fantastiska recept !
Peter Nordins Tiramisù
Vi Gillar,Peter Nordin,Desserter
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Ricciarelli
Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...
Tortellini al brodo
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus