Pappardelle al ragú con cinghiale En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Ingredienser:
  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 g vildsvinsfärs
  • Salt & nymald svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • Parmegiano reggiano, riven
  Gör så här:Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till. Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg. Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort. Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin. Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano. Läs mer:Pasta med salsiccia och peperoncinoBaka Pan dei mortiSoppa på linser från Castelluccio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Ingredienser:

  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 g vildsvinsfärs
  • Salt & nymald svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • Parmegiano reggiano, riven

Gör så här:

Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till.

Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg.

Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort.

Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin.

Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano.

Läs mer:

Pasta med salsiccia och peperoncino

Baka Pan dei morti

Soppa på linser från Castelluccio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Amaretto Sour

Amaretto Sour

En söt drink som görs med den italienska mandellikören amaretto.

Läs mer

Torta-stracciatella

Torta stracciatella

En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!

Läs mer

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...

Läs mer

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Läs mer