Pappardelle al ragú con cinghiale En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Ingredienser:
2 msk olivolja 25 g smör 1/2 gul lök 2 morötter 1 selleristjälk 1 kvist rosmarin 400 g vildsvinsfärs Salt & nymald svartpeppar 2 dl rött vin 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle 400 g krossade tomater 2 dl mjölk Parmegiano reggiano, riven Gör så här:Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till. Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg. Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort. Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin. Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano. Läs mer:Pasta med salsiccia och peperoncinoBaka Pan dei mortiSoppa på linser från Castelluccio
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Ingredienser:
2 msk olivolja 25 g smör 1/2 gul lök 2 morötter 1 selleristjälk 1 kvist rosmarin 400 g vildsvinsfärs Salt & nymald svartpeppar 2 dl rött vin 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle 400 g krossade tomater 2 dl mjölk Parmegiano reggiano, riven
Gör så här:
Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till.
Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg.
Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort.
Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin.
Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano.
Läs mer:
Fyra fantastiska recept !
Italiensk marängtårta med citron
En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...
Sgroppino al limone
En enkel drink som passar perfekt en varm sommarkväll. Gör så här: Blanda citronsorbet och vodka i en mixer ...
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.