Risbollar - Arancini di riso e ricotta

Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)

  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering

 

Gör så här:

Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.

 

Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!

 

Läs också:

Recept på antipasti
Recept på sallader
Bjud in till aperitivo

Följ oss på:

 

Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)

  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering

Gör så här:

Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.

 

Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!

 

Läs också:

Recept på antipasti

Recept på sallader

Bjud in till aperitivo

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Frutta fresca con mascarpone e limoncello

Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.

Läs mer

Salame di cioccolato

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...

Läs mer

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm