Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost
Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)
- 150 gr avorioris
- 100 gr mosad ricottaost
- 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
- 3 ägg
- 1 dl finhackad persilja
- Salt och peppar
- 1 nypa muskot
- 100 gr hackad mozzarella
- Vetemjöl
- Ströbröd
- Olja till fritering
Gör så här:
Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.
Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!
Läs också:
Recept på antipasti
Recept på sallader
Bjud in till aperitivo
Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost
Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)
- 150 gr avorioris
- 100 gr mosad ricottaost
- 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
- 3 ägg
- 1 dl finhackad persilja
- Salt och peppar
- 1 nypa muskot
- 100 gr hackad mozzarella
- Vetemjöl
- Ströbröd
- Olja till fritering
Gör så här:
Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.
Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Tiramisu Martini
God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.