Agnello arrosto

Agnello Arrosto
Lammstek

Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)

  • 1 ½ kg urbenad lammstek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • Salt och peppar
  • 2 dl vitt vin

 

Gör ”Agnello arrosto” så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

 

Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.

 

Läs också:

Agnello a Scottadito

Recept med lamm

Följ oss på:

 

Agnello Arrosto
Lammstek

Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)

  • 1 ½ kg urbenad lammstek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • Salt och peppar
  • 2 dl vitt vin

Gör ”Agnello arrosto” så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

 

Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.

 

Läs också:

Agnello a Scottadito

Recept med lamm

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Färsk spaghettini med nypressad olivolja

Trevligt tilltugg av surdegsbröd toppat med råbiff på italienska smaker

Läs mer

Fettuccine Alfredo

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...

Läs mer

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm