Agnello Arrosto
Lammstek
Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)
- 1 ½ kg urbenad lammstek
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 3 kvistar rosmarin
- Salt och peppar
- 2 dl vitt vin
Gör ”Agnello arrosto” så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.
Läs också:
Agnello Arrosto
Lammstek
Ingredienser Agnello arrosto: (4 pers)
- 1 ½ kg urbenad lammstek
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 3 kvistar rosmarin
- Salt och peppar
- 2 dl vitt vin
Gör ”Agnello arrosto” så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.
Lägg rullen i en långpanna med resten av oljan och vinet och stek i 20 minuter så att köttporerna sluter sig. Minska ugnsvärmen till 200 grader och stek ytterligare 45 minuter. Ös steken då och då. Med denna stektid blir köttet rosafärgat inuti. Om du vill ha det genomstekt låter du steken stå kvar i ugnen i ungefär 20 minuter till.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött...
Torta stracciatella
En saftig sockerkaka med bitar av choklad som bara smälter i munnen!
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...