Smörstekt Gnocchi med parmesan

Ingredienser: (ca 6 portioner)

  • 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
  • 4 vitlöksklyftor
  • 30 g smör och lite olivolja till stekning
  • Ca 3/4 dl riven parmesan
  • Salt & peppar

 

Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:

 

Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.

Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.

Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.

Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

 

Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Ingredienser: (ca 6 portioner)

  • 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
  • 4 vitlöksklyftor
  • 30 g smör och lite olivolja till stekning
  • Ca 3/4 dl riven parmesan
  • Salt & peppar

Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:

 

Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.

 

Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.

 

Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.

 

Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

 

Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer