Smörstekt Gnocchi med parmesan
Ingredienser: (ca 6 portioner)
- 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
- 4 vitlöksklyftor
- 30 g smör och lite olivolja till stekning
- Ca 3/4 dl riven parmesan
- Salt & peppar
Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:
Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.
Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.
Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.
Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!
Smörstekt Gnocchi med parmesan
Ingredienser: (ca 6 portioner)
- 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
- 4 vitlöksklyftor
- 30 g smör och lite olivolja till stekning
- Ca 3/4 dl riven parmesan
- Salt & peppar
Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:
Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.
Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.
Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.
Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!
Fyra fantastiska recept !
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.