Smörstekt Gnocchi med parmesan
Ingredienser: (ca 6 portioner)
- 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
- 4 vitlöksklyftor
- 30 g smör och lite olivolja till stekning
- Ca 3/4 dl riven parmesan
- Salt & peppar
Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:
Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.
Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.
Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.
Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!
Smörstekt Gnocchi med parmesan
Ingredienser: (ca 6 portioner)
- 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
- 4 vitlöksklyftor
- 30 g smör och lite olivolja till stekning
- Ca 3/4 dl riven parmesan
- Salt & peppar
Gör Smörstekt Gnocchi med parmesan så här:
Hetta en klick smör och olivolja i en stekpanna.
Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan.
Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.
Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!
Fyra fantastiska recept !
Composta di mele con limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Fisk/skaldjur
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.