Smörstekt Gnocchi med parmesan

Ingredienser: (ca 6 portioner)
  • 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
  • 4 vitlöksklyftor
  • 30 g smör och lite olivolja till stekning
  • Ca 3/4 dl riven parmesan
  • Salt & peppar
 
Gör så här:
 
Hetta en klick smör (spara ca 30 g smör till gnocchin) och olivolja i en stekpanna.Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan. Under tiden kan du steka gnocchin tillsammans med vitlöksklyftorna.Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna.Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja.Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!
 Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.6 / 5. Antal recensioner 5

Inget betyg än så länge

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Ingredienser: (ca 6 portioner)
  • 800 g färsk potatisgnocchi, gärna från ett italienskt märke
  • 4 vitlöksklyftor
  • 30 g smör och lite olivolja till stekning
  • Ca 3/4 dl riven parmesan
  • Salt & peppar
 
Gör så här:
 
Hetta en klick smör (spara ca 30 g smör till gnocchin) och olivolja i en stekpanna. Skala vitlökarna och lägg dem hela i stekpannan. Under tiden kan du steka gnocchin tillsammans med vitlöksklyftorna. Stek gnocchin tills de får lite stekyta och ta bort vitlöksklyftorna. Riv ner rikligt med parmesan i gnocchin. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Tips: Pressa gärna över lite citron vid servering!
 Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.6 / 5. Antal recensioner 5

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

limoncello-tonic

Limoncello Tonic

Limoncello Tonic. En frisk variant på G & T som blir…

Läs recept

Peter Nordins Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…

Läs recept

costeletta milanese

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese. När du är hos din kötthandlare, se…

Läs recept

Bistecca-alla-Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter…

Läs recept