Bucatini alle olive verdiBucatini med gröna oliver
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.
Ingredienser:
- 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
- 2 msk smör
- 2 msk Extra Virgin olivolja
- Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- Skal och saft av 1 citron
- Hackad färsk persilja & basilika
- Rostade pinjenötter
- Riven parmesan till servering
- Salta och nymalen peppar efter smak
Gör så här:
Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.
Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.
Bucatini alle olive verdi
Bucatini med gröna oliver
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! I receptet får de salta oliverna sällskap av syrlig citrus och en härlig kick av vitlök. Avsluta med riven nötig parmesanost och kvällen är räddad.
Ingredienser:
- 4 portioner Bucatini alt. spaghetti
- 2 msk smör
- 2 msk Extra Virgin olivolja
- Ca 3 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- Skal och saft av 1 citron
- Hackad färsk persilja & basilika
- Rostade pinjenötter
- Riven parmesan till servering
- Salta och nymalen peppar efter smak
Gör så här:
Koka pastan 1-2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Häll av, spara ½ kopp varmt pastavatten.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt oliverna och vitlöken och stek i ca 4-5 minuter tills de mjuknat. Ta av från värmen, lyft ur vitlöken, och rör ner citronskal och saft.
Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme och tillsätt pastan och det sparade pastavattnet. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar, cirka 1-2 minuter. Tillsätt persilja och pinjenötter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i skålar och servera med riven parmesan.
Fyra fantastiska recept !
Ciabatta med surdeg
Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den långsträckta formen. Brödet blev snabbt känt i Italien. Allt du behöver är...
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.
Arancini Verdi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...
Zuppa di funghi
En väldigt enkel och snabblagad soppa med rötterna i Friuli i nordöstra Italien.