Torta di biscotti e cioccolato

Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone

Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.

 

Ingredienser:

Kakbotten

  • 175 g italienska biscotti-kakor
  • 75 g mjukt smör

Chokladfyllningen:

  • 220 g mascarpone, rumstempererad
  • 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
  • 40 g vanligt strösocker
  • 95 g mörk choklad 60%
  • 75 g vispgrädde
  • 7 g maizena-mjöl

Ganache:

  • 60 g mörk choklad i små bitar 70%
  • 65 g vispgrädde

Servering:

  • 3 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 knivsudd äkta vaniljsocker

 

Gör så här:

Kakbotten:

Sätt ugnen på 155°.

Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.

 

Chokladfyllningen:

Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.

 

Ganache:

Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.

 

Servering:

Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.

Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

¨

Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone

Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.

 

Ingredienser:

Kakbotten

  • 175 g italienska biscotti-kakor
  • 75 g mjukt smör

Chokladfyllningen:

  • 220 g mascarpone, rumstempererad
  • 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
  • 40 g vanligt strösocker
  • 95 g mörk choklad 60%
  • 75 g vispgrädde
  • 7 g maizena-mjöl

Ganache:

  • 60 g mörk choklad i små bitar 70%
  • 65 g vispgrädde

Servering:

  • 3 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 knivsudd äkta vaniljsocker

Gör så här:

Kakbotten:

Sätt ugnen på 155°.

Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.

 

Chokladfyllningen:

Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.

 

Ganache:

Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.

 

Servering:

Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.

Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Avenotto

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:

Read More

Italiensk tomatvinägrett

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...

Read More

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Read More

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Read More

Mer av Peter Nordin !

En glädjefylld tradition
En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Read More

Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’

Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig. Det är februari i slutet av 90-talet och den första känslan av vår ...

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm