Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.

 

Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:

  • 500 g tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 g gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar

 

Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.

Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.

Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

 

Läs också:

Fler recept på Tortellini hittar du här

Recept på pasta

Recept på Spaghetti aglio olio e peperoncino

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.

 

Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:

  • 500 g tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 g gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar

Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.

Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.

Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

 

Läs också:

Fler recept på Tortellini hittar du här

Recept på pasta

Recept på Spaghetti aglio olio e peperoncino

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ossobuco di Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...

Läs mer

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Läs mer

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!

Läs mer

Fusilli con pesto invernale

Fusilli con pesto invernale

Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...

Läs mer