Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor
En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.
Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:
- 500 g tortellini
- ½ finhackad lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
- 150 g gröna ärtor
- Olivolja
- 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
- Salt och peppar
Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.
Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
Läs också:
Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor
En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.
Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:
- 500 g tortellini
- ½ finhackad lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
- 150 g gröna ärtor
- Olivolja
- 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
- Salt och peppar
Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.
Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Bruttiboni
En traditionell italiensk kaka med krispig maräng och rostade hasselnötter.
La colomba pasquale
Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.
Crostini med Taleggio och päron
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.