Tortellini al brodoTortellini i buljong från Emilia-Romagna

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus navel enligt en dikt från 1600-talet. De två städerna Bologna och Modena tvistar om att vara tortellinins hem men i verkligheten, som med alla traditionella recept, har varje familj i hela regionen sin egen version som gått i arv i generationer. Tortellini i buljong Idag kan du köpa tortellini med olika fyllningar, men basen för det traditionella receptet är en blandning av skinka, mortadella och parmesanost, i proportioner som förblir en familjehemlighet och förvaras som en skatt.Den här enkla rätten rymmer många variationsmöjligheter beroende på val av fyllning och buljong. Frågar du en bolognese, dvs en Bologna-bo så ska det dock vara en köttfylld tortellini som serveras i en ox- eller hönsbuljong. Smaken kommer att baseras på kvaliteten i fyllningen och buljongen.Visste du förresten att tortellini och annan fylld pasta går bra att frysa? Mycket praktiskt då du kan ta pastan direkt från frysen och tillaga några minuter i den varma buljongen. Hitta fler recept här! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och…

Läs recept

Amalfi-martini

Amalfi Martini

En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där…

Läs recept

Antico risotto sabauda recept

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5…

Läs recept

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå…

Läs recept