Tortellini al brodoTortellini i buljong från Emilia-Romagna

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus navel enligt en dikt från 1600-talet. De två städerna Bologna och Modena tvistar om att vara tortellinins hem men i verkligheten, som med alla traditionella recept, har varje familj i hela regionen sin egen version som gått i arv i generationer. Tortellini i buljong Idag kan du köpa tortellini med olika fyllningar, men basen för det traditionella receptet är en blandning av skinka, mortadella och parmesanost, i proportioner som förblir en familjehemlighet och förvaras som en skatt.Den här enkla rätten rymmer många variationsmöjligheter beroende på val av fyllning och buljong. Frågar du en bolognese, dvs en Bologna-bo så ska det dock vara en köttfylld tortellini som serveras i en ox- eller hönsbuljong. Smaken kommer att baseras på kvaliteten i fyllningen och buljongen.Visste du förresten att tortellini och annan fylld pasta går bra att frysa? Mycket praktiskt då du kan ta pastan direkt från frysen och tillaga några minuter i den varma buljongen. Hitta fler recept här! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Fragole-al-vino-bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och…

Läs recept

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…

Läs recept

galen gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…

Läs recept

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs recept