Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte

Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet. Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen. Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):
  • 1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 6 st hackade sardellfiléer
  • 8 st gulor från hårdkokta ägg
  • 50 gram inlagd kapris
  • Saften av 3 citroner
  • Olivolja, extre vergine
  • 1 dl majonnäs
 Gör så här:Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet. Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris. Läs också:Kalvkött-receptSaltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte

Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet. Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen. Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):
  • 1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 6 st hackade sardellfiléer
  • 8 st gulor från hårdkokta ägg
  • 50 gram inlagd kapris
  • Saften av 3 citroner
  • Olivolja, extre vergine
  • 1 dl majonnäs

Gör så här:Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet. Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris. Läs också:Kalvkött-receptSaltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis…

Läs recept

Agnello cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där…

Läs recept

INSALATA DI CECI ESTIVE

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som…

Läs recept

Italienskt-kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills…

Läs recept