Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte
Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet. Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen. Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):
1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor 2 burkar tonfisk i olja 6 st hackade sardellfiléer 8 st gulor från hårdkokta ägg 50 gram inlagd kapris Saften av 3 citroner Olivolja, extre vergine 1 dl majonnäs
Gör så här:Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet. Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris. Läs också:Kalvkött-receptSaltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Vitello TonnatoKalv med tonfisksås från Piemonte
Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato nedtecknades först på 1800-talet. Det här är en klassisk italiensk vårrätt som går bra att förbereda dagen innan och därför är populär buffé- eller festrätt. Receptet nedan är en förenklad och moderniserad version. Traditionellt har man utgått från kokt kalvkött, men det går också bra att steka det i ugnen.
Ingredienser Vitello tonnato (8 personer):
1 kg ugnsrostad kalvstek, kall, uppskuren i tunna skivor 2 burkar tonfisk i olja 6 st hackade sardellfiléer 8 st gulor från hårdkokta ägg 50 gram inlagd kapris Saften av 3 citroner Olivolja, extre vergine 1 dl majonnäs
Gör så här:Blanda smulad tonfisk, äggulor, sardeller och kapris med citronsaften i en stor skål. Blanda väl och låt vila i 2 eller 3 timmar. Lägg tonfiskröran i en matberedare eller använd en elvisp och tillsätt oljan långsamt tills du får en mycket sammetslen sås. Avsluta med att blanda ner majonnäsen. Såsen kan göras i förväg och förvaras i kylskåpet. Vid servering; skiva köttet i tunna skivor och lägg ut på ett stort fat. Sprid ut såsen på köttet och garnera eventuellt med lite kapris. Läs också:Kalvkött-receptSaltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med…
Crostata con ricotta e limoncello
En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…
Olivsnacks med parmesan
Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och…
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…