Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor
Ingredienser: (4 pers)
1 liten finhackad gul lök 4 msk olivolja 2 finhackade vitlöksklyftor 1 liten krossad torkad chili 4 msk torrt vitt vin 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad 2 msk hackad färsk bladpersilja 500 g linguine eller spaghetti Salt efter behov 1 dl rivet, torkat vitt bröd Gör så här:Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet. Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över. Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller. Läs också: Spaghetti alla SorrentoRavioli från Liguria Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor
Ingredienser: (4 pers)
1 liten finhackad gul lök 4 msk olivolja 2 finhackade vitlöksklyftor 1 liten krossad torkad chili 4 msk torrt vitt vin 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad 2 msk hackad färsk bladpersilja 500 g linguine eller spaghetti Salt efter behov 1 dl rivet, torkat vitt bröd
Gör så här:Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet. Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över. Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller. Läs också: Spaghetti alla SorrentoRavioli från Liguria Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 4
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här…
Ravioli med ricotta lök och salvia
Recept,Pasta,Vegetariskt,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i…
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Recept,Pasta,Vegetariskt,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…