Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor

Ingredienser: (4 pers)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten krossad torkad chili
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 500 gr linguine eller spaghetti
  • Salt efter behov
  • 1 dl rivet, torkat vitt bröd
 Gör så här:Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller. Läs också: Pasta-receptRecept med fisk och skaldjur Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Stufato di cervo

Stufato di cervo

Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett…

Läs recept

Insalata di Finocchi e Arance

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål,…

Läs recept

Agnello Arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket…

Läs recept

costeletta milanese

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese. När du är hos din kötthandlare, se…

Läs recept