Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor

Ingredienser: (4 pers)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten krossad torkad chili
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 500 gr linguine eller spaghetti
  • Salt efter behov
  • 1 dl rivet, torkat vitt bröd
 Gör så här:Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller. Läs också: Pasta-receptRecept med fisk och skaldjur Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 1

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en…

Läs recept

Pappardelle e Fegatini

Pappardelle e fegatini

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…

Läs recept

spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Få italienska städer har gett världen så många omtyckta…

Läs recept

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina…

Läs recept