Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor

Ingredienser: (4 pers)

  • 1 liten finhackad gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten krossad torkad chili
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 500 g linguine eller spaghetti
  • Salt efter behov
  • 1 dl rivet, torkat vitt bröd

 

Gör så här:

Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.

 

Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.

 

Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.

 

Läs också: 

Spaghetti alla Sorrento

Ravioli från Liguria

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor

Ingredienser: (4 pers)

  • 1 liten finhackad gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten krossad torkad chili
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 500 g linguine eller spaghetti
  • Salt efter behov
  • 1 dl rivet, torkat vitt bröd

Gör så här:

Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.

 

Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.

 

Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.

 

Läs också: 

Spaghetti alla Sorrento

Ravioli från Liguria

Fyra fantastiska recept !

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

milano torino

Milano – Torino

En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.

Läs mer

Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få klar, men går bra att frysa. Gör en stor sats och ha som kärlek i ...

Läs mer