Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor

Ingredienser: (4 pers)

  • 1 liten finhackad gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten krossad torkad chili
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 500 g linguine eller spaghetti
  • Salt efter behov
  • 1 dl rivet, torkat vitt bröd

 

Gör så här:

Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.

 

Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.

 

Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.

 

Läs också: 

Spaghetti alla Sorrento

Ravioli från Liguria

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor

Ingredienser: (4 pers)

  • 1 liten finhackad gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten krossad torkad chili
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 500 g linguine eller spaghetti
  • Salt efter behov
  • 1 dl rivet, torkat vitt bröd

Gör så här:

Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.

 

Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.

 

Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.

 

Läs också: 

Spaghetti alla Sorrento

Ravioli från Liguria

Fyra fantastiska recept !

Coda Alla Vaccinara

Coda alla vaccinara

Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…

Read More

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna…

Read More

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i…

Read More

Cantucci Toscani

Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato",…

Read More