Cannoli al limoncello
Klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello.
Ingredienser: (ca 20 st)
Deg: (alternativt färdiga cannoli-skal)
- 2 äggulor
- 1 äggvita till “lim” av degen
- 80 g smör
- 1 dl marsalavin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 7 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk salt
Fritering:
- 1 l rapsolja
Fyllning:
- 500 g ricottaost (avrunnen)
- 2 msk limoncellolikör (kan bytas ut mot citronsaft)
- 0,5 dl grädde
- 1 dl florsocker
- zest från 1 lime
- zest från 1 citron
Verktyg:
- Små metallrör, ca 13 cm långa
Dekorering:
- Florsocker
- Zest från citron
Gör Cannoli al limoncello så här:
Deg:
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.
Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.
Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.
Fyllning:
Vispa ricottan slät. Addera florsocker, limoncello och zest från lime och citron. Vispa grädden. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin med zest från citron och lime, pudra med florsocker. Nu är dina cannoli al limoncello färdiga och redo att servera – Buon Appetito!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Cannoli al limoncello
Klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello.
Ingredienser: (ca 20 st)
Deg: (alternativt färdiga cannoli-skal)
- 2 äggulor
- 1 äggvita till “lim” av degen
- 80 g smör
- 1 dl marsalavin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 7 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk salt
Fritering:
- 1 l rapsolja
Fyllning:
- 500 g ricottaost (avrunnen)
- 2 msk limoncellolikör (kan bytas ut mot citronsaft)
- 0,5 dl grädde
- 1 dl florsocker
- zest från 1 lime
- zest från 1 citron
Verktyg:
- Små metallrör, ca 13 cm långa
Dekorering:
- Florsocker
- Zest från citron
Gör Cannoli al limoncello så här:
Deg:
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.
Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.
Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.
Fyllning:
Vispa ricottan slät. Addera florsocker, limoncello och zest från lime och citron. Vispa grädden. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin med zest från citron och lime, pudra med florsocker. Nu är dina Cannoli al limoncello färdiga och redo att servera – Buon Appetito!
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Fler recept med limoncello !
Torta Pinocchio
Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.
Limoncello Float
en italiensk dessert-drink på tre ingredienser: limoncello, prosecco och vanilj gelato. Enkel att förbereda och supergod!
L’iniezione di limone
En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.
Spritz Estivo
Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...