Cannoli al limoncello 

Klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello.

 

Ingredienser: (ca 20 st)

Deg: (alternativt färdiga cannoli-skal)

  • 2 äggulor
  • 1 äggvita till “lim” av degen
  • 80 g smör
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt

 

Fritering:

  • 1 l rapsolja

 

Fyllning:

  • 500 g ricottaost (avrunnen)
  • 2 msk limoncellolikör (kan bytas ut mot citronsaft)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • zest från 1 lime
  • zest från 1 citron

 

Verktyg:

  • Små metallrör, ca 13 cm långa

 

Dekorering:

  • Florsocker
  • Zest från citron

 

Gör Cannoli al limoncello så här:

Deg:

Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.

Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.

Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.

 

Fyllning:

Vispa ricottan slät. Addera florsocker, limoncello och zest från lime och citron. Vispa grädden. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin med zest från citron och lime, pudra med florsocker. Nu är dina cannoli al limoncello färdiga och redo att servera – Buon Appetito!

 

Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena

Följ oss på:

 

Cannoli al limoncello

Klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello.

 

Ingredienser: (ca 20 st)

Deg: (alternativt färdiga cannoli-skal)

  • 2 äggulor
  • 1 äggvita till “lim” av degen
  • 80 g smör
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt

Fritering:

  • 1 l rapsolja

Fyllning:

  • 500 g ricottaost (avrunnen)
  • 2 msk limoncellolikör (kan bytas ut mot citronsaft)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • zest från 1 lime
  • zest från 1 citron

Verktyg:

  • Små metallrör, ca 13 cm långa

Dekorering:

  • Florsocker
  • Zest från citron

Gör Cannoli al limoncello så här:

Deg:

Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.

Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.

Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.

Fyllning:

Vispa ricottan slät. Addera florsocker, limoncello och zest från lime och citron. Vispa grädden. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin med zest från citron och lime, pudra med florsocker. Nu är dina Cannoli al limoncello färdiga och redo att servera – Buon Appetito!

 

Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini

God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten…

Read More

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då…

Read More

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag…

Read More

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Read More