Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo
Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.
Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.
En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!
BUON APPETITO
Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini
Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo
Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.
Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.
En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!
BUON APPETITO
Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini
Fyra fantastiska recept !
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...
Cantucci Toscani
Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato", är ett typiskt bakverk från det traditionella toskanska köket. Ett slags torra ...
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.