Sverige äter italienskt!

Det italienska köket håller ställningarna starkt i de svenska hushållen. Låt oss säga att Sverige äter italienskt! Kommunikationsbyrån Food & Friends som specialiserar sig på mat, dryck och måltid och presenterar årligen sin ”Matrapport” där svenskarnas matvanor analyseras.

 

Även i 2021 års rapport så bekräftas att det italienska köket står högt på listan. Sverige äter italienskt fortsatt. Kategorin ”Vardagsrätter” toppas av Spaghetti med köttfärssås före bland annat ”pastarätter”. Pizzan är nummer 2 bland ”Helgrätter” och även här har pastan sin plats liksom på listorna över Vego- och trendrätter!

 

Läs också:
Städerna vi älskar mest i Italien – svenskarnas topp tio
Läs Matrapporten 2021

 

Recept:
Ragú alla Bolognese
Peter Nordins fantastiska Ragú!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Sverige äter italienskt!

Det italienska köket håller ställningarna starkt i de svenska hushållen. Låt oss säga att Sverige äter italienskt! Kommunikationsbyrån Food & Friends som specialiserar sig på mat, dryck och måltid och presenterar årligen sin ”Matrapport” där svenskarnas matvanor analyseras.

Även i 2021 års rapport så bekräftas att det italienska köket står högt på listan. Sverige äter italienskt fortsatt. Kategorin ”Vardagsrätter” toppas av Spaghetti med köttfärssås före bland annat ”pastarätter”. Pizzan är nummer 2 bland ”Helgrätter” och även här har pastan sin plats liksom på listorna över Vego- och trendrätter!

 

Läs också:
Städerna vi älskar mest i Italien – svenskarnas topp tio
Läs Matrapporten 2021

 

Recept:
Ragú alla Bolognese
Peter Nordins fantastiska Ragú!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.

Läs mer

Grundrecept: Gnocchi di patate

Grundrecept: Gnocchi di patate

Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Läs mer

Antico Risotto Sabaudo

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.

Läs mer