Sverige äter italienskt!
Det italienska köket håller ställningarna starkt i de svenska hushållen. Låt oss säga att Sverige äter italienskt! Kommunikationsbyrån Food & Friends som specialiserar sig på mat, dryck och måltid och presenterar årligen sin ”Matrapport” där svenskarnas matvanor analyseras.
Även i 2021 års rapport så bekräftas att det italienska köket står högt på listan. Sverige äter italienskt fortsatt. Kategorin ”Vardagsrätter” toppas av Spaghetti med köttfärssås före bland annat ”pastarätter”. Pizzan är nummer 2 bland ”Helgrätter” och även här har pastan sin plats liksom på listorna över Vego- och trendrätter!
Läs också:
Städerna vi älskar mest i Italien – svenskarnas topp tio
Läs Matrapporten 2021
Sverige äter italienskt!
Det italienska köket håller ställningarna starkt i de svenska hushållen. Låt oss säga att Sverige äter italienskt! Kommunikationsbyrån Food & Friends som specialiserar sig på mat, dryck och måltid och presenterar årligen sin ”Matrapport” där svenskarnas matvanor analyseras.
Även i 2021 års rapport så bekräftas att det italienska köket står högt på listan. Sverige äter italienskt fortsatt. Kategorin ”Vardagsrätter” toppas av Spaghetti med köttfärssås före bland annat ”pastarätter”. Pizzan är nummer 2 bland ”Helgrätter” och även här har pastan sin plats liksom på listorna över Vego- och trendrätter!
Läs också:
Städerna vi älskar mest i Italien – svenskarnas topp tio
Läs Matrapporten 2021
Fyra fantastiska recept !
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.
Grundrecept: Gnocchi di patate
Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.