Spaghetti pomodori e mandorleSpaghetti med tomatsås och mandel
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!
Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:
- 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
- 350 ml passerade tomater
- 70 gr mandelflingor
- 1 vitlöksklyfta
- Hackad persilja efter smak
- Extra virgin olivolja
- Salt och peppar
- Ev. riven parmesanost
Gör så här:
Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.
Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.
Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!
Spaghetti pomodori e mandorle
Spaghetti med tomatsås och mandel
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!
Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:
- 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
- 350 ml passerade tomater
- 70 gr mandelflingor
- 1 vitlöksklyfta
- Hackad persilja efter smak
- Extra virgin olivolja
- Salt och peppar
- Ev. riven parmesanost
Gör så här:
Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.
Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.
Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!
Fyra fantastiska recept !
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..
Crostini med Taleggio och päron
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.