Spaghetti pomodori e mandorleSpaghetti med tomatsås och mandel

En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!

 

Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:

  • 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
  • 350 ml passerade tomater
  • 70 gr mandelflingor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja efter smak
  • Extra virgin olivolja
  • Salt och peppar
  • Ev. riven parmesanost

 

Gör så här:

Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.

Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.

Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti pomodori e mandorle

Spaghetti med tomatsås och mandel

En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!

Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:

  • 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
  • 350 ml passerade tomater
  • 70 gr mandelflingor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja efter smak
  • Extra virgin olivolja
  • Salt och peppar
  • Ev. riven parmesanost

Gör så här:

Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.

Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.

Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.

Läs mer

Bucatini-alle-olive-verdi

Bucatini alle olive verdi

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt och smaskigt recept som värmer. Salta oliverna, syrlig citrus och vitlöken skapar ...

Läs mer

Tagliatelle con finferli

Tagliatelle con finferli

Kantarellpasta med fläsk, vitt vin, persilja och timjan.

Läs mer

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...

Läs mer