Spaghetti pomodori e mandorleSpaghetti med tomatsås och mandel

En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!

 

Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:

  • 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
  • 350 ml passerade tomater
  • 70 gr mandelflingor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja efter smak
  • Extra virgin olivolja
  • Salt och peppar
  • Ev. riven parmesanost

 

Gör så här:

Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.

Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.

Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti pomodori e mandorle

Spaghetti med tomatsås och mandel

En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!

Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:

  • 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
  • 350 ml passerade tomater
  • 70 gr mandelflingor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja efter smak
  • Extra virgin olivolja
  • Salt och peppar
  • Ev. riven parmesanost

Gör så här:

Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.

Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.

Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Ragù bianco

Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.

Läs mer

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer