Spaghetti pomodori e mandorleSpaghetti med tomatsås och mandel
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!
Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:
- 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
- 350 ml passerade tomater
- 70 gr mandelflingor
- 1 vitlöksklyfta
- Hackad persilja efter smak
- Extra virgin olivolja
- Salt och peppar
- Ev. riven parmesanost
Gör så här:
Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.
Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.
Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!
Spaghetti pomodori e mandorle
Spaghetti med tomatsås och mandel
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!
Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:
- 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
- 350 ml passerade tomater
- 70 gr mandelflingor
- 1 vitlöksklyfta
- Hackad persilja efter smak
- Extra virgin olivolja
- Salt och peppar
- Ev. riven parmesanost
Gör så här:
Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.
Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.
Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!
Fyra fantastiska recept !
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..