Spaghetti pomodori e mandorleSpaghetti med tomatsås och mandel

En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!

 

Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:

  • 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
  • 350 ml passerade tomater
  • 70 gr mandelflingor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja efter smak
  • Extra virgin olivolja
  • Salt och peppar
  • Ev. riven parmesanost

 

Gör så här:

Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.

Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.

Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti pomodori e mandorle

Spaghetti med tomatsås och mandel

En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en skenbart enkel maträtt, men serverad i rätt tid och i rätt sällskap kan den smaka gudomligt! Här med en extra twist av rostad mandel och persilja. Buon appetito!

Ingredienser till Spaghetti pomodori e mandorle:

  • 4 portioner spaghetti eller liknande pasta
  • 350 ml passerade tomater
  • 70 gr mandelflingor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Hackad persilja efter smak
  • Extra virgin olivolja
  • Salt och peppar
  • Ev. riven parmesanost

Gör så här:

Häll ett par matskedar olivolja i en kastrull eller en djupare stekpanna. Halvera vitlöksklyftan och värm upp med oljan. Tillsätt de passerade tomaterna och salt. Sänk värmen och låt koka med lock på ca 15 minuter. Plocka ur vitlöksbitarna, och smaka av med salt och peppar.

Rosta mandelflingorna i en stekpanna i några minuter. Finhacka persiljan.

Koka pastan knappt al dente och låt koka klart i tomatsåsen. Tillsätt lite av pastavattnet om det behövs. Tillsätt de rostade mandelflingorna och hackad persilja, och blanda väl. Servera rykande het!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.

Läs mer

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

Läs mer

Americano

Klassisk italiensk drink med endast tre ingredienser

Läs mer

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer