Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor
Ingredienser: (4 pers)
- 1 liten finhackad gul lök
- 4 msk olivolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 liten krossad torkad chili
- 4 msk torrt vitt vin
- 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
- 2 msk hackad färsk bladpersilja
- 500 g linguine eller spaghetti
- Salt efter behov
- 1 dl rivet, torkat vitt bröd
Gör så här:
Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.
Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.
Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.
Läs också:
Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor
Ingredienser: (4 pers)
- 1 liten finhackad gul lök
- 4 msk olivolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 liten krossad torkad chili
- 4 msk torrt vitt vin
- 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
- 2 msk hackad färsk bladpersilja
- 500 g linguine eller spaghetti
- Salt efter behov
- 1 dl rivet, torkat vitt bröd
Gör så här:
Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.
Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.
Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata
Potatissallad på italienskt vis
Peter Nordin,Tillbehör,Vegetariskt
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...