Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor
Ingredienser: (4 pers)
- 1 liten finhackad gul lök
- 4 msk olivolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 liten krossad torkad chili
- 4 msk torrt vitt vin
- 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
- 2 msk hackad färsk bladpersilja
- 500 g linguine eller spaghetti
- Salt efter behov
- 1 dl rivet, torkat vitt bröd
Gör så här:
Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.
Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.
Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.
Läs också:
Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor
Ingredienser: (4 pers)
- 1 liten finhackad gul lök
- 4 msk olivolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 liten krossad torkad chili
- 4 msk torrt vitt vin
- 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
- 2 msk hackad färsk bladpersilja
- 500 g linguine eller spaghetti
- Salt efter behov
- 1 dl rivet, torkat vitt bröd
Gör så här:
Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.
Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.
Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...
Danubio Napoletano
Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!