Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!
Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)
-
ca 3 dl kaffe
-
4 ägg
-
100g socker (lite mer än 1 dl)
-
500g Mascarpone
- Savoiardikex
Gör så här:
Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.
Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.
Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.
Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.
Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!
Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!
Missa inte:
Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!
Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)
-
ca 3 dl kaffe
-
4 ägg
-
100g socker (lite mer än 1 dl)
-
500g Mascarpone
- Savoiardikex
Gör så här:
Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.
Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.
Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.
Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.
Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!
Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!
Missa inte:
Fyra fantastiska recept !
Italiensk marängtårta med citron
En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna
Spritz di natale
En vintrig version av den klassiska drinken spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Limoncello Lady
Denna bubbliga, friska och smakrika drink med smak av sommar kräver endast tre ingredienser!