Paolo's Tiramisú

Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

 

Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!


Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)

  • ca 3 dl kaffe
  • 4 ägg
  • 100g socker (lite mer än 1 dl)
  • 500g Mascarpone
  • Savoiardikex

 

Gör så här:

Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.

 

Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.

 

Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.

 

Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.

 

Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!

 

Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!

 

Missa inte:

Crema di mascarpone e limone

Tiramisú Al Limoncello

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Paolo's TiramisúKlassisk italiensk dessert på Paolos vis!

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön bodde vi på Hotel Loveno. Där träffade vi Sara och Paolo som äger hotellet. Paolo brinner för matlagning och håller ofta i matlagningskurser på hotellet. En kväll bjuder Paolo oss på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Lär känna familjen och läs mer om hotellet här!


Ingredienser klassisk Tiramisú: (ca 10 serveringar)

  • ca 3 dl kaffe
  • 4 ägg
  • 100g socker (lite mer än 1 dl)
  • 500g Mascarpone
  • Savoiardikex

Gör så här:

Börja med att förbereda kaffet (där vi ska blötlägga kakorna) eftersom det måste svalna.

 

Separera sedan de 4 äggvitorna från de 4 äggulorna, lägg i två olika skålar. I skålen med äggulorna lägger du 50 g socker och vispar med en elvisp tills det bildas vågor. Tillsätt 500 g mascarpone, en sked i taget, och blanda försiktigt.

 

Ta den andra skålen med äggvitorna och tillsätt resterande 50g socker och vispa med en ren elvisp. Blanda ihop de två äggblandningarna mycket försiktigt.

 

Doppa kexen i kaffet utan att de blir alltför blöta och fyll sedan botten av en bakform. Fortsätt med ett tjockare lager av mascarponekräm. Följ dessa steg tills bakformen är färdig.

 

Paolo´s tips: Låt Tiramisun stå kallt i 24h för bäst smak!

 

Pudra ett lager kakao efter smak innan servering. Servera och njut!

 

Missa inte:

Crema di mascarpone e limone

Tiramisú Al Limoncello

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Läs mer

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Cannoli-al-limoncello

Cannoli al limoncello

Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm