Lasagna bianca con pestoVegetarisk lasagne med spenat och pesto
En minst lika mumsig men något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk. Perfekt att servera till ett större sällskap tillsammans med en fräsch sallad. Du kan med fördel ersätta en del av den rivna osten med tärnad mozzarella för en mjukare och trådigare konsistens.
Ingredienser:
- 2 msk extra virgin olivolja
- 4 msk smör
- 1 schalottenlök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- salt och svartpeppar
- ½ dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 5 dl grönsaksbuljong
- 250 gr riven ost, gärna provolone (eller delvis mozzarella)
- 100 gr riven parmesan
- 3-4 dl pesto
- 1-2 paket fryst spenat, tinade och avrunna eller motsvarande mängd färsk
- lasagneplattor
Gör så här:
Värm ugnen till 200 ° C. Smörj en rektangulär ugnsform.
Smält ihop olivoljan och smöret i en kastrull. Tillsätt schalottenlök, vitlök, timjan, rosmarin, chiliflakes, salt och peppar. Fräs i ca 5 minuter eller tills det doftar. Ta bort vitlöksklyftorna och kassera.
Vispa i mjölet och koka i ca 1 minut. Tillsätt mjölken och buljongen. Koka upp och rör om i 2-3 minuter. Ta bort från värmen och rör ner den rivna osten och ca hälften av parmesanen. Rör om tills osten är helt smält och såsen är slät.
För att montera, börja med att bre ut lite av ostsåsen i botten av den förberedda ugnsformen. Toppa med 3-4 lasagneplattor. Lägg på pesto och spenat, och tillsätt ytterligare lite av ostsåsen. Fortsätt att varva lasagneplattor, pesto, spenat och ostsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor som täcks med ostsås och strö över resten av parmesanen.
Täck med folie och grädda i 30 minuter eller tills osten bubblar. Ta av folien och grädda ytterligare 15 minuter tills osten fått färg. Låt stå 10 minuter innan servering.
BUON APPETITO!
Missa inte:
Ragù alla Bolognese
Tiramisú
Torta Caprese
Lasagna bianca con pestoVegetarisk lasagne med spenat och pesto
En minst lika mumsig men något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk. Perfekt att servera till ett större sällskap tillsammans med en fräsch sallad. Du kan med fördel ersätta en del av den rivna osten med tärnad mozzarella för en mjukare och trådigare konsistens.
Ingredienser:
- 2 msk extra virgin olivolja
- 4 msk smör
- 1 schalottenlök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- salt och svartpeppar
- ½ dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 5 dl grönsaksbuljong
- 250 gr riven ost, gärna provolone (eller delvis mozzarella)
- 100 gr riven parmesan
- 3-4 dl pesto
- 1-2 paket fryst spenat, tinade och avrunna eller motsvarande mängd färsk
- lasagneplattor
Gör så här:
Värm ugnen till 200 ° C. Smörj en rektangulär ugnsform.
Smält ihop olivoljan och smöret i en kastrull. Tillsätt schalottenlök, vitlök, timjan, rosmarin, chiliflakes, salt och peppar. Fräs i ca 5 minuter eller tills det doftar. Ta bort vitlöksklyftorna och kassera.
Vispa i mjölet och koka i ca 1 minut. Tillsätt mjölken och buljongen. Koka upp och rör om i 2-3 minuter. Ta bort från värmen och rör ner den rivna osten och ca hälften av parmesanen. Rör om tills osten är helt smält och såsen är slät.
För att montera, börja med att bre ut lite av ostsåsen i botten av den förberedda ugnsformen. Toppa med 3-4 lasagneplattor. Lägg på pesto och spenat, och tillsätt ytterligare lite av ostsåsen. Fortsätt att varva lasagneplattor, pesto, spenat och ostsås. Avsluta med ett lager lasagneplattor som täcks med ostsås och strö över resten av parmesanen.
Täck med folie och grädda i 30 minuter eller tills osten bubblar. Ta av folien och grädda ytterligare 15 minuter tills osten fått färg. Låt stå 10 minuter innan servering.
BUON APPETITO!
Missa inte:
Ragù alla Bolognese
Tiramisú
Torta Caprese
Fyra fantastiska recept !
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.
Smörstekt Gnocchi med parmesan
En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En rätt som aldrig gör dig besviken! Gör så här: Hetta en klick smör och ...









