Närhet är kärlekText och foto av: Peter NordinRecept: Hans Alfredson

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.

 

Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!

 

Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.

 

Ingredienser:

  • 100 g babyspenat
  • 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
  • 6 dl kalvbuljong
  • ev litet pressad citron

Till servering

  • timjan eller persilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!

 

Gör så här:

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.

 

Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.

Närhet är kärlekText och foto av: Peter NordinRecept: Hans Alfredson

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.

 

Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!

 

Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.

 

Ingredienser:

  • 100 g babyspenat
  • 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
  • 6 dl kalvbuljong
  • ev litet pressad citron

Till servering

  • timjan eller persilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!

 

Gör så här:

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.

 

Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.

Mer av Peter Nordin !

Narhet-ar-karlek

Närhet är kärlek

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång…

Läs recept

Salsa-tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är…

Läs recept

Det okända och fascinerande Marche

En hälsning från Peter Nordin!

En hälsning från Peter Nordin! Peter Nordin pratar om Goda…

Läs recept

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter.…

Läs recept