Närhet är kärlekText och foto av: Peter NordinRecept: Hans Alfredson

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.

 

Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!

 

Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.

 

Ingredienser:

  • 100 g babyspenat
  • 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
  • 6 dl kalvbuljong
  • ev litet pressad citron

Till servering

  • timjan eller persilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!

 

Gör så här:

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.

 

Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.

Närhet är kärlekText och foto av: Peter NordinRecept: Hans Alfredson

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.

 

Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!

 

Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.

 

Ingredienser:

  • 100 g babyspenat
  • 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
  • 6 dl kalvbuljong
  • ev litet pressad citron

Till servering

  • timjan eller persilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!

 

Gör så här:

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.

 

Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.

Mer av Peter Nordin !

vincisgrassi

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten…

Läs recept

det du inte vet

Det du inte vet…

Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I…

Läs recept

peter-nordins-ragu

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…

Läs recept

citronsas

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag…

Läs recept