Soppa på oliver
Text och foto av: Peter Nordin
Recept: Hans Alfredson
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.
Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!
Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.
Ingredienser:
- 100 g babyspenat
- 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
- 6 dl kalvbuljong
- ev litet pressad citron
Till servering
- timjan eller persilja
- olivolja
- parmesanost
- 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!
Gör så här:
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.
Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.
Soppa på oliver
Text och foto av: Peter Nordin
Recept: Hans Alfredson
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon av glädje och jag njuter extra. Så kan livet te sig på landsbygden i Italien och speciellt på vår kulle i Marche.
Läs mer om oliver och historien bakom soppan här!
Här receptet, som skall tillskrivas Hans Alfredson.
Ingredienser:
- 100 g babyspenat
- 4 dl sardellfyllda oliver 4 dl vispgrädde
- 6 dl kalvbuljong
- ev litet pressad citron
Till servering
- timjan eller persilja
- olivolja
- parmesanost
- 4 stora skivor surdegsbröd, recept här!
Gör så här:
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar pressad citron. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med färsk timjan.
Rosta grovt surdegsbröd, ringla rejält med olivolja över brödskivorna och toppa med nyriven 24 månaders parmesan.
Mer av Peter Nordin !
Limoncellotryffel
Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.
Torta Caprese
Peter Nordin,Reportage,Desserter,Just nu
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se
Mer av Peter Nordin !
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...
En resa i fantasin
I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av Samuel Beckett. Cooking with Stanley Tucci in searching for Italy - blir vårt substitut till att kunna resa i Italiens underbara landskap.